1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1974’TE KIBRIS’TA SAVAŞAN YUNAN KOMANDOLARI
1974’TE KIBRIS’TA SAVAŞAN YUNAN KOMANDOLARI

1974’TE KIBRIS’TA SAVAŞAN YUNAN KOMANDOLARI

Yunan “74 komandoları” dertli

A+A-

Gerek Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nın gerek Atina bölgesinin, 1821 Yunan isyanı yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek resmi geçitlere 1974’te Kıbrıs’ta savaşan Yunan komandoların örgütlü olduğu “74 Komandoları Derneği”nin katılmasını her yıl olduğu gibi bu yıl da reddettiği, bu durumun dernek mensupları arasında infial yarattığı bildirildi.

Fileleftheros, “Resmi geçit konusunda ‘74 Komandoları’ndan Acı ve İnfial” başlıklı haberinde “74 Komandoları” Dernek Başkanı Panayotis Afalis, Yunanistan’ın diğer kentlerindeki resmi geçitlere katılmalarına izin verilmesine karşın Atina’dakilere katılmalarının ısrarla engellendiğine işaret ederek özetle şunları söyledi:

“Dernek 354’üncü Taktik Ulaştırma Bölüğü’nden 52, Haniya Melame 1’inci Komando Bölüğü’nden 319 ve Megalo Pefko 3’üncü Amfibi Komando Bölüğü’nden 25 subaydan oluşuyor. Üyelerimiz 21-22 Temmuz 1974 gecesi Yunanistan’dan Kıbrıs’a hava indirme operasyonunda katıldı.

Bu operasyon 354’üncü Taktik Ulaştırma Bölüğü’nün Noratlas tipi 13 uçağı ile 52 personel katılmıştı. ‘Niki (Zafer)’ adı verilen ve icra edildiği sırada dost ateşine de maruz kalarak uçaklardan birinin düşmesi ve toplam 27 komando, 4 uçak personelinin öldüğü bu operasyon Yunan ve yabancı basın tarafından ‘intihar operasyonu’ olarak adlandırılmıştı.

Dernek üyelerimiz ayrıca 23 Temmuz’da Lefkoşa Havaalanı’nda ve 16-17 Ağustos 1974’te Kolokasidi Tepesi’ndeki (190 rakımlı) çarpışmalara katıldı.

Derneğimiz, ölen kahramanlarımızın anısını canlı tutmak, tarihimizi korumak ve kurtarmak ve mensuplarımızın taleplerini yerine getirmek için Tüm Helen ELDİK 1974 Muharipleri Derneği ile işbirliği yapmaktadır.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.