1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 AY BOYUNCA ZAM YOK
2 AY BOYUNCA ZAM YOK

2 AY BOYUNCA ZAM YOK

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Osman Eminel, sokak aydınlatmaları bedelinde düşüş olacağını açıkladı

A+A-

Yenilebilir enerji kaynaklarının ülkemizde kullanılmaya başlanması gerektiğini bu konuda tüzüklerden öte uygulama zamanının geldiğini savunan Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Osman Eminel, katıldığı Öğlen Ajansı Programı’nda elektrikte yaşanan sorunları masaya yatırdı. Hükümet politikasının 4 yılda bir değiştiğini söyleyen Eminel, enerjinin hükümet politikasıyla yönetilemeyeceğini vurguladı. Önümüzdeki 2 ay içerisinde elektrik fiyatlarında herhangi bir yükseliş görmediğini de aktaran Eminel, sokak aydınlatmalarında da tüketici bedelinin düşürülebileceğini kaydetti. Eminel’in açıklamalarından öne çıkan detaylar şu şekilde…

‘HÜKÜMET POLİTİKASIYLA YÖNETİLMEZ’
“Ülkemizde enerji politikalarıyla ilgili devlet politikası yok. Hükümet politikası 4 yılda bir değişiyor. Enerji öyle bir şey ki hükümet politikasıyla yönetilmez. Yapılabilecek en ufak yenilik, kendini göstermesi 2-3 yıl süre alıyor. Bir hükümet kendi 4-5 yıllık dönemi içerisinde sonucunu görmeye başlamadan bu deneme yanılma yöntemiyle gidiyor. En az 20 yıllık devlet politikası olmalı. Sizin öngördüğünüz şekilde 20 yıl gelişmeyebilir. Teknolojiyle ilgili gelişmeler olabilir. Hükümetler olarak yapılması gereken gelişmelere göre küçük ayarlar yapmaktır. Bizim birinci derecede önemli bulduğumuz bu.”

‘TÜZÜK DEĞİL UYGULAMA GEREKLİ’
“Teknoloji uzun süredir kullanılıyor elektrik konusunda, Avrupa’da. Gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler bile kullanıyorken biz hala yasal mevduatı konuşuyoruz. Bizim bugün artık kapasiteleri konuşmamız lazım. Sistemi YEK’i kaldırıp kaldırmadığını görmemiz lazım. Biz artık tüzük değil uygulamayı konuşmak istiyoruz. En önemlisi de bu. Sektör hala daha, tüzüğü sorguluyor. Bu noktada olmamamız lazım. Elektriğin büyük bir kısmını yenilebilir enerji kaynaklarından sağlayan dünyada birçok şehir var.”

‘SOKAK AYDINLATMALARI UCUZLAYACAK’
“Artık 2 ayda bir tüm maliyetler yeniden hesaplanacak ve günün koşuluna göre yeni fiyatlar belirlenecek. Yeni hesaplarla birlikte dövizin geldiği nokta belli. Yapılan hesaplarla açıklanacak kurla hesaplar yapılıyor. Herhangi bir tarifeye zam yapılmadı. Yeni fiyatlar açıklandı. Önümüzdeki 2 ay boyunca yeni bir fiyat değişikliği söz konusu değil. Bunun yanında sokak aydınlatmasıyla ilgili yüzde 14’lük bir indirim var. Aydınlatma bedelinde düşüş olacak.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.