1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 CAN ALDI 6 YIL YEDİ!
2 CAN ALDI 6 YIL YEDİ!

2 CAN ALDI 6 YIL YEDİ!

Ölümlü kazada karar verildi!

A+A-

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Girne-Alsancak anayolunda 2018’in ilk dakikalarında, yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalıştıkları esnada araç çarpması sonucu yaşamlarını kaybeden Aziz Türkseven ve June Knight’ın ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan Adnan Tokmak aleyhindeki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Yargılandığı 12 davadan suçlu bulunan Adnan Tokmak, 6 yıl hapse mahkûm edildi.
Başkanlığını Fadıl Aksun, Girne – Güzelyurt anayolunun 8-9 kilometreleri arasında yönetimindeki DZ 512 plakalı aracıyla Alsancak istikametinden Girne istikametine doğru seyreden 32 yaşındaki Adnan Tokmak’ın, Merit Hotel kavşağına yaklaştığı sırada, yolun güneyinden kuzeyine doğru yaya olarak geçmeye çalışan iki kişiye aracıyla çarptığını anımsattı.

Aziz Türksever ve June Knight’ın kaza yerinde aldığı yaralara dayanamayarak yaşamlarını kaybettiğine dikkati çeken Aksun Türksever’in 329, Knight’ın ise 297 promil alkollü olduklarının otopsi raporunda çıktığını söyledi.

Polisin yaptığı araştırmada, sanık Tokmak’ın ehliyetsiz olduğu, kullanımındaki aracın ise başka bir şahsa ait olduğu ve aracın ehliyetsiz olduğuna vurgu yapan Aksun, Tokmak’ın 15 Ocak 2017 yılından bu yana ülkede kaçak yaşadığına dikkati çekti.
Mahkeme başkanı, sanığa ceza belirlerken kazanın oluşu, sanığın trafikte dikkatsiz oluşu ve 2 kişinin ölümüne neden olmasını ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.