1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 2 ÇOCUK CESEDİ BULUNDU
2 ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

2 ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

2 çocuk cesedi bulundu.

A+A-

İzmir Çeşme'de kaçak yollarla Sakız Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıların bindiği şişme bot battı. Sahil Güvenlik ekipleri 72 sığınmacıyı kurtarırken, 2 Irak vatandaşı çocuğun cansız bedenini denizden çıkardı.

Çeşme'de kaçak yollarla Sakız Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıların bindiği şişme bot alabora olarak battı. Sahil Güvenlik ekipleri 72 sığınmacıyı kurtarırken, 2 Iraklı çocuğun ise cansız bedeni bulundu.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, son zamanlarda artış gösteren sığınmacı sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada, Çeşme'nin turistik bir kent olduğuna dikkat çekerek, Çeşme'nin güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu söyledi. Sığınmacı sorunu ile ilgili olarak şimdiye kadar aldıkları tedbirleri yeniden gözden geçireceklerini ifade eden Erkayıran, daha önce alınan kararların uygulanmasında doğan sıkıntıları aşmanın yollarını araştıracaklarını belirtti. Yasaların verdiği yetkiyi sonuna kadar kullandıklarını vurgulayan Erkayıran, gerektiğinde takdir yetkilerini de kullanmaktan çekinmeyeceklerini açıkladı. Kaymakam Erkayıran, Çeşme'nin, Ortadoğu'dan gelen sığınmacılar tarafından Sakız Adası'na geçiş için köprü olarak kullanılmasının beraberinde başka sorunları da getirebileceğine dikkat çekerek, "İlçemiz asayişini, güvenliğini ve yaz aylarında da ilçemizin en büyük gelir kaynağı olan turizmini etkilememesi gerekir" dedi.

Erkayıran, en kısa sürede güvenlik toplantısı yaparak önlemleri arttıracaklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.