1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 GÜN KAÇABİLDİ
2 GÜN KAÇABİLDİ

2 GÜN KAÇABİLDİ

Çalıştığı işyerindeki soyunma odasında tartıştığı arkadaşının çenesini kıran ve ortadan kaybolan Amir Babayev, polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındı

A+A-

Lefkoşa’daki bir işyerinde, birlikte çalıştığı iş arkadaşı Kamilcan Aydoğduyev ile soyunma odasında tartışan ve çıkan kavga sonucu çenesini kıran Amir Babayev, olaydan iki gün sonra Lefkoşa Adli Şube ekipleri tarafından tespit edilerek gözaltına alındı ve dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkıldı.

Babayev, mahkemenin emir verdiği teminat şartlarını yerine getiremeyerek Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.Ceza Davaları Yargıcı hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Cemaliye Usanmaz, meselenin tahkikatını yürüten Ercan Atasay’ı tanık olarak dinletti.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ercan Atasay, zanlı Amir Babayev’in “vahim zarar” ve “ ciddi darp” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Çene 45 gün kilitli kalacak.Çıkan tartışma sonucu, zanlı Amir Babayev tarafından iki yerden çenesi kırılan Kamilcan Aydoğduyev’in, ameliyat edildiğini ifade eden Atasay, Aydoğduyev’in Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Cerrahi Servis’te kontrol altında tutulduğunu söyledi.

 Doktordan aldığı bilgi sonrası, Kamilcan Aydoğduyev’in kırılan çenesinin 45 gün kilitli tutulacağını öğrendiğini kaydeden Atasay, tahkikatın tamamlandığını belirtti.

Zanlı işten durduruldu
Olayın ardından işyeri ile görüştüğünü kaydeden polis memuru Atasay, işyeri yetkililerinin, zanlı Amir Babayev’i işten durdurduklarını ve ileride de çalışma izninin durdurulacağını öğrendiğini kaydetti. Atasay, bu durumda Türkmenistan uyruklu olan zanlının, davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tahkikat memurunun şahadetinin ardından söz alan zanlı avukatı Dilem Morris, müvekkilinin uzun bir süredir KKTC’ de çalışma izniyle bulunduğunu, hiçbir suça karışmadığını ifade ederek, zanlının kefil bulabileceğini mahkemeye beyan etti.
   
Yargıç Raşit: Suç ciddi
Tahkikat memurunun şahadetini ve zanlı avukatının beyanını değerlendiren Yargıç hale Ahmet Raşit, işlenen suçun ciddi ve ağır ceza mahkemelerinde görülecek bir suç olduğuna dikkat çekti.

Suçla orantılı bir teminat şartı verilmesi gerektiğine değinen Yargıç Raşit, bu aşamada zanlı Amir Babayev’in yurt dışına çıkışının yasaklanıp seyahat belgelerinin polise teslimi, KKTC vatandaşı muteber iki kişinin 20’şerbin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada bir en yakın polis karakoluna ispatı vücut etmesi karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi. Ancak Babayev, verilen teminat şartlarını yerine getiremeyerek Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.