1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 POLİSE ‘İDARİ VE CEZAİ’ SORUŞTURMA
2 POLİSE ‘İDARİ VE CEZAİ’ SORUŞTURMA

2 POLİSE ‘İDARİ VE CEZAİ’ SORUŞTURMA

Gece Kulübü’nde konsomatris olarak çalışan bir kadının polis tarafından darp edilmesi mercek altında…

A+A-

Polis Basın Subaylığı, her iki polis memuru hakkında başlatılan idari ve cezai yöntemden yasal işlemin devam ettiğini açıkladı.

KONSOMATRİS KADIN, UZMANLARLA GÖRÜŞTÜ… Darp olayına maruz kalan kadın dün Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli psikolog ve sosyal hizmet uzmanı ile görüştü, yaşadıklarını anlattı.

39 KONSOMATRİS KADIN ÜLKELERİNE GÖNDERİLDİ… İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan alınan resmi verilere göre; bugüne kadar 39 konsomatrisin ülkelerine geri gönderildiği ortaya çıktı.

Ayşe GÜLER

Polis Genel Müdürlüğü (PGM), Gece Kulübü’nde konsomatris olarak çalışan bir kadını darp eden Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli 1 polis memuru ile orada bulunan başka bir polis memuru hakkında idari ve cezai soruşturma başlattı.

Polis Basın Subaylığı, her iki polis memuru hakkında başlatılan idari ve cezai yöntemden yasal işlemin devam ettiğini açıkladı.

Öte yandan darp olayına maruz kalan kadın ise dün Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli psikolog ve sosyal hizmet uzmanı ile görüştü, yaşadıklarını anlattı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, psikolog ve sosyal hizmetler uzmanının söz konusu kadınla bir araya geldiğini, travmanın yeni olması nedeniyle sürecin tümüyle değerlendirmeye alındığını açıkladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs: “Şiddete uğrayan konsomatrisle görüştük”

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy girişimi ile dün şiddete maruz kalan kadınla Daire’de ilk kez görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Örs, bir psikolog ve bir sosyal hizmetler uzman eşliğinde gece kulübünden alınan kadının Daire’ye getirildiğini, burada oluşturulan rahat bir ortamda kendisiyle bir araya gelindiğini belirterek, travmanın yeni olması nedeniyle sürecin tümüyle değerlendirmeye alındığını açıkladı.

Belli periyotlarda daire kontrolünde şiddete uğrayan kadınla görüşme yapacaklarını ifade eden Örs, gerek duyulması ve talep edilmesi halinde psiko sosyal desteğin verileceğini ifade etti.

“Şikayet olmaması nedeniyle çalıştığı gece kulübüne geri gitti”

Örs, yapılan görüşme sonrasında konsomatris kadının ‘ çalıştığı yerde sıkıntı yaşamadığı’ nedeniyle iş yerine geri gittiğini söyledi.

Gece kulüplerinde çalışan kişilerin işyerleri ile ilgili sıkıntı yaşaması halinde ülkelerine geri gönderildiklerine dair bilgiyi de paylaşan Örs, söz konusu kadına aynı durumla karşılaşması durumda arayabileceği uzmanlara ait iletişim numaralarının da verildiğini belirtti.

Örs, bugüne kadar daireye destek almak için gelen konsomatris olmadığını sadece çalışma ortamı ile ilgili şikayet geldiğini, o kişilerin de ülkelerine gönderildiğini yineledi.

Örs, ayrıca yaşanan olayın kendilerini derinden yaraladığını da sözlerine ekledi.

39 konsomatris kadın ülkelerine geri gönderildi

Öte yandan İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan alınan resmi verilere göre; bugüne kadar 39 konsomatrisin ülkelerine geri gönderildiği ortaya çıktı.

Bunların 28’i polise yapılan başvuru sonrasında, 11’i de ALO 157 Yardım Hattı’na gelen şikayetler sonrasında gerçekleştirildi.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.