1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 2 SENDİKA EYLEM KARARI ALDI
2 SENDİKA EYLEM KARARI ALDI

2 SENDİKA EYLEM KARARI ALDI

Sendikal Platform’un aldığı eylem kararları çerçevesinde Türk-Sen’e bağlı Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ile DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası, eylem ve grev yapma kararı aldığını duyurdu.

A+A-

EL-SEN İLE DEVRİMCİ GENEL İŞ, SENDİKAL PLATFORFORM’UN ALDIĞI EYLEM KARARI KAPSAMINDA EYLEM VE GREV YAPACAK

EL-SEN, PAZARTESİ MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE GİDEREK KAMUNUN KIB-TEK’E BORÇLARININ ÖDENMESİ İÇİN 2014 BÜTÇESİNE ÖDENEK KONULMASI İÇİN HENÜZ FIRSAT OLDUĞUNU VURGULAYACAK

DEVRİMCİ GENEL-İŞ İSE SALI GÜNÜ GİRNE BELEDİYESİ’NDE 2 SAATLİK UYARI GREVİNE GİDECEK

Sendikal Platform’un aldığı eylem kararları çerçevesinde Türk-Sen’e bağlı Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) ile DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası, eylem ve grev yapma kararı aldığını duyurdu.

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer “Son kez uyarmaya gidiyoruz” başlıklı yazılı açıklamasında, Pazartesi saat 10.00’da Maliye Bakanlığı’na giderek KIB-TEK’e olan kamusal alan borçları konusunda hükümeti bir kez daha uyaracaklarını kaydetti.

“Okulların bile tatil edildiği bu soğuk kış günlerinde insanlarımız evlerinde bile ısınamazken sokakta, santrallerde, direkler üstünde ve dondurucu soğuk hava koşullarında halkımızın elektrik ihtiyacını karşılamak için çalışmaya devam ediyoruz” diyen Cesurer, özveriyle çalıştıklarını ve bunu sürdürmek istediklerini; KIB-TEK’in halka hizmet için var olan bir kamu kuruluşu olduğunu anlattı.

Cesurer, devletin dairelerinin, belediyelerin ve BRTK ve benzeri kamu kurumlarının borçları için 2014 bütçesine ödenek konulmasını istediklerini ve önerilerini Meclis Başkanı’na sunduklarını kaydederek “Ancak hükümet ve bütçeden sorumlu Maliye Bakanlığı kılını bile kıpırdatmamış ve kamusal borçlarla ilgili bütçesine tek kuruş bile ödenek koymamıştır” dedi.

Bütçe görüşmelerinin son günü olan 20 Aralık’a kadar bu ödeneğin bütçeye konulması için henüz fırsat bulunduğu görüşünü belirten EL-SEN Başkanı, borçların 30 ay taksitle ödenebileceğini savundu.

Cesurer, elektrik ücretlerinin düzenli ödenmesi gerektiğini; devletin sadece kendi borçları için değil diğer kamusal alan borçları için de çare düşünmek zorunda olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

“Bütçesinde gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde 20 Aralık 2014 tarihinden sonra sendikamız ve çalışanların meşru eylemlerine hiçbir bahane aranmaya kalkışılmamalıdır. 16 Aralık günü EL-SEN Yönetim Kurulu Maliye Bakanlığı’nda olacaktır. Umarız hem muhatap hem de tatmin edici bir yanıt alırız.”

FELEK

Öte yandan, Devrimci Genel İş sendikası da 17 Aralık Salı Günü Girne Belediyesi’nde 10.00-12.00 saatleri arasında 2 saatlik uyarı grevine gidecek ve protesto yürüyüşü düzenleyecek.

DEV-İŞ Genel Sekreteri Hasan Felek tarafından yapılan açıklamaya göre, grev Sendikal Platform’un eylem kararları kapsamında yapılacak.

“Emekçilerin alım gücünün düştüğü, işsizliğin arttığı, ekonominin daraldığı bir dönemde yapılan zamları özellikle de elektriğe yapılan %29’lara varan zamları kabul etmediğimizi bir kez daha haykırmak için eylem ve grevdeyiz” diyen Felek, Sendikal Platform’a bağlı sendikalar olarak, zamların geri alınması, kamu kurum ve kuruluşlarının Kıb-Tek’e olan borçlarının ödenmesi, AKSA’nın alım garantili sözleşmesinin iptal edilmesi ve Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi yönündeki talepleri hayata geçene dek mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.