1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "2016 DÖNÜM NOKTASI OLACAK; ÜLKEYE TURİST AKINI OLACAK"
"2016 DÖNÜM NOKTASI OLACAK; ÜLKEYE TURİST AKINI OLACAK"

"2016 DÖNÜM NOKTASI OLACAK; ÜLKEYE TURİST AKINI OLACAK"

"2016 dönüm noktası olacak; ülkeye turist akını olacak"

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs turizmde 2016 yılı için dünya çapında tanıtım atağına kalktı. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada 2016 yılının Kuzey Kıbrıs turizmi için bir dönüm noktası olacağını söyleyerek, çıkılacak olan reklamlarla ülkeye turist akını olacağını kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, İngiltere’de 2009 yılından bu yana kötüye giden imajımızın ise yenileceğini kaydetti.

İNGİLTERE’DE İMAJIMIZ YENİLENİYOR

2009 yılından beridir İngiltere’de turizm tanıtımı açısından Kuzey Kıbrıs adına bir yatırım yapılmadığını kaydeden Bakan Faiz Sucuoğlu, İngiltere’den üç reklam şirketinden teklif aldıklarını ve en makul olanı ile anlaşıldığını söyleyerek 250 Bin Sterlinlik reklama çıkılacağını vurguladı.

Geçtiğimiz yıllarda World Travel Market Turizm Fuarı çerçevesinde o bölgede 60 – 70 bin sterlinlik reklam yapıldığını ancak bunun bir getirisi olmadığını fark ettiğini söyleyen Sucuoğlu, bu rakamlara bu reklamın fayda getirmeyeceğini ve bunun iptal edildiğini ifade etti. Bakan Sucuoğlu bu konuyu Bakanlar Kurulu’na götürdüğünü ve on gün önce o reklamın iptal ediliğini vurguladı.

“Gelecek sene orada reklama çıkmayacağımızın temin edebilirim” diyen Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, şöyle konuştu: “Harcadığımız bu paraların ne kadar etkili olacağını göreceğiz. 2009’dan beridir İngiltere’ye tek bir kuruşluk yardım yapılmadı. Ve oradaki tur operatörü ve acentelerin en büyük şikayeti KKTC markasının reklam yapılmadığı için unutulduğu yönündeydi, ondan dolayı turist sayısında ciddi bir düşüş görüldüğü iddia edildi,

Bizde onun üzerine elimizde kalan 250 bin sterlin’i İngiltere’de en etkili bir şekilde kullanmak istedik. İmajımızı yenilemek için, İngiltere’den üç reklam şirketini çağırdık bize tekliflerini sundular. Bunların içinden en makul olanı ve katkı getireceğine inandığımız şirketle bu konuda bir anlaşma yaptık.”

İNGİLTERE’DE KUZEY KIBRIS FARKI

Bakan Sucuoğlu, İngiltere’de “imaj yenilenmesi” çerçevesinde yapılacak olan reklamların detaylarını da paylaştı. Buna göre, üç havalimanında, 25’e yakın metro istasyonunda, 100 adet otobüste, 130 takside ve ünlü seyehat sitesi Tripadvisor’de, “North Cyprus” reklamları çıkacak. Taksilerin içerisinde ise ayrıca Kuzey Kıbrıs’ı bilgilendirici broşürler bulunacak.

ÇOK DAHA FAZLA HARCAMAMIZ LAZIM

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, bize komşu olan ülkelerin reklam bütçelerinin çok daha fazla olduğunu, turizm gelirinin %10’unun reklama ayrıldığını kaydederek, normal koşullarda Kuzey Kıbrıs’ın 70 Milyon Dolarlık bir reklam harcaması yapması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE VE ALMANYA’DA DA REKLAM

Türkiye ve Almanya’da da Kuzey Kıbrıs turizmini tanıtıcı reklam atağına başlandığını kaydeden Bakan Sucuoğlu, Türkiye’de 5 Ocak’ta başta, İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da toplam 835 bin TL’lik reklama çıkılacağını söyledi. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ayrıca, Almanya’da 150 bin Euro’luk reklam yapılacağını açıkladı.

HERŞEY ŞEFFAF

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu yapılan tüm harcamaların şeffaf olduğunu ve isteyen kişinin gelip inceleyebileceğini söyleyerek, “her kuruşun hesabını verebiliriz, artık hiç bir şey eskisi gibi değil öyle olmayacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.