1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 22 KİŞİ BİNER TL!
22 KİŞİ BİNER TL!

22 KİŞİ BİNER TL!

Yargılanana kadar Türkiye'ye gidemeyecekler

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Öğrenci Konseyi seçimleri nedeniyle, ülkücü ve doğulu gençler arasında çıkan kavgada tutuklanan 22 kişi aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

16’sı doğulu öğrenciden oluşan 22 genç, dün, geniş güvenlik önlemleri altında, ayrı ayrı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak işledikleri suçlardan ileride yargılanmak üzere biner TL nakdi teminat karşılığında serbest kaldı.

Üniversiteli gençler, ileride, “kavga ve rahatsızlık”, “sulh ve sükunu bozucu tavır ve hareket”, “kanunsuz topluluk oluşturmak”, “kasti hasar”, “tecavüzkar alet taşıma”, “darp”, “kavga”, “kanunsuz bıçak taşıma” ve “yaralama” gibi suçlardan yargılanacaklar.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi, teminat duruşması öncesi, tutuklu öğrencilerin arkadaşlarıyla doldu taştı.

Ülkücü gençler, tutuklu arkadaşlarını mahkeme binası önünde bekledi ve mahkemeden çıkışlarında onları bayrak açarak selamladı, “Ne mutlu Türküm diyene” diye slogan attı.

 

KKTC dışına çıkmak yasak
Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, meselenin olgularını aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ı yeminli şahadete çağırdı.

Ömür Dalkıran, bahse konu suçlardan methaldar olan TC uyruklu üniversiteli gençler aleyhine başlattığı soruşturmasını tamamladığını belirtti.

Fatih Arıcı’nın tasarrufundaki kanunsuz bıçakla Mehmet Timur Türkkan’ı yaraladığını dile getiren müfettiş muavini Ömür Dalkıran, mahkemeden zanlıları, uygun birer teminata bağlamasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, tüm zanlıları davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men edip, bu maksatla pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Zanlıları biner TL nakdi teminata bağlayan Yargıç Toroslu, ayrıca, Fatih Arıcı’nın lehine KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.