1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 22 YIL ÖNCE KAYBOLAN ÇOCUK KIBRIS’TA MI?
22 YIL ÖNCE KAYBOLAN ÇOCUK  KIBRIS’TA MI?

22 YIL ÖNCE KAYBOLAN ÇOCUK KIBRIS’TA MI?

22 yıl önce Yunanistan’ın Kos adasında ailesiyle birlikte tatildeyken kaybolan 1 buçuk yaşındaki Ben Needham’ın Güney Kıbrıs’ta olabileceği bildirildi.

A+A-

RUM POLİSİ INTERPOL İLE ARAŞTIRMA YAPIYOR

ARAŞTIRMALARDA ÇİNGENE MAHALLELERİNE ODAKLANILDI

22 yıl önce Yunanistan’ın Kos adasında ailesiyle birlikte tatildeyken kaybolan 1 buçuk yaşındaki Ben Needham’ın Güney Kıbrıs’ta olabileceği bildirildi.

Alithia gazetesi “Ben İçin Kıbrıs’ta Araştırmalar” başlığıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’ta yaşayan ve şaşırtıcı bir şekilde 22 yıl önce Kos adasında kaybolan Ben Needham’a benzeyen bir gencin görüntülendiği bir videonun, Needham ailesinin umutlarını yeniden canlandırdığını yazdı.

Gazete videonun 2013 baharında Limasol’da “Agia Triado Kilisesi”nde kaydedildiğini ve videoda bir Çingene ailesiyle birlikte kumral, mavi gözlü 20-25 yaşlarındaki bir gencin görüntülendiğini kaydetti.

Güney Kıbrıs polis makamlarının, Interpol ile işbirliği içerisinde konuyla ilgili araştırmalar yaptığını aktaran gazete araştırmaların, Limasol ve “Mağusa”daki Çingene (Roman) mahallelerine çevrildiğini belirtti.

Rum Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelidis, polis makamlarının Yunanistan Interpol’ünden, 22 yıl önce kaybolan Ben Needham’ın Güney Kıbrıs’ta bulunabileceği ve bir Çingene ailesiyle yaşayabileceği bilgilerini araştırmasını istediği bir mesaj aldığını ifade etti.

Tüm Çingene mahallelerinde araştırmaların yapıldığını belirten Angelidis, araştırmalarda özellikle birçok Çingene ailesinin yaşadığı Paralimni bölgesi ve videonun çekildiği Limasol’a adaklanıldığını söyledi.

kerry-needham-1386334.jpg

Scotland Yard’ın Ben’in bugün nasıl görünebileceğini çizdiğini ve bu resmin havaalanları, limanlara asıldığını, sınır kapılarına da gerekli bilgilendirmelerde bulunulduğunu anlatan Angelidis, sadece sarışın çocuğun değil, kendisiyle birlikte olan kişilerin de arandığını belirtti.

ben-needham-simdi.jpg

Angelidis, tanıkların bulunmasının da önemine vurgu yaparak, konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olanların polise gitmeleri çağrısında bulundu.

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau ise, Çingenelerle bulunan bir kişinin görüldüğü ve bunun Ben olabileceği dışında konuyla ilgili ellerlinde pek bir net bilginin olmadığını söyledi.

Polisin elindeki verileri değerlendirerek atacağı adımlara karar vereceğini belirten Nikolau, konuyu araştırma yapmadan bir kenara atma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, ancak araştırmanın yapılabilmesi için gereken bilgilendirmenin de olması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Ben’in Türkiye’de yaşayan annesi Kerry Needham iyi haberler almayı beklediğini söyledi.

kerry-needham-from-sheffield.jpg

Anne Needham videodaki genç ile çizilen resim arasındaki benzerliğe de dikkat çekerek, ailenin bu gelişmeden büyük bir heyecan duyduğunu anlattı.

GÜNEY KIBRIS’TAKİ ÇİNGENELER

Fileleftheros gazetesi Ben Needham ile ilgili gelişmeleri verdiği haberinde Güney Kıbrıs’ta yaşayan Çingenelerin sayısıyla ilgili bilgiler de aktardı.

Polis ve yerel makamlardan aldığı bilgilere göre Limasol bölgesinde 400’e yakın Çingene’nin yaşadığını kaydeden gazete, çoğunun; 50 ailenin –yaklaşık 250 kişi– buradaki Kıbrıs Türk mahallesinde Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin verdiği evlerde ve Rum İçişleri Bakanlığı’nın verdiği Polemidia bölgesindeki 12 prefabrik evde kaldığını yazdı.

Gazete söz konusu Çingenelerin “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimliğine sahip Kıbrıslı Türkler olduğunu ileri sürdü.

“Mağusa” bölgesinde; Paralimni’de 350-400 Çingene’nin yaşadığını kaydeden gazete, sayılarının 5 yıl önceye kadar 5 bine çıktığını, ancak ekonomik krizden dolayı bölgeden ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Gazete Baf bölgesinde ise 20 Çingene ailesinin yaşadığını aktararak, birkaç yıl önce sayılarının daha yüksek olduğunu, ancak yerli toplumla yaşadıkları sorunlar, ekonomik meseleler ve bazılarının KKTC’ye geçmesinden ötürü azaldıklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.