1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 23 YAŞINDAKİ EŞCİNSEL GENCE ÖNCE TECAVÜZ SONRA GASP!
23 YAŞINDAKİ EŞCİNSEL GENCE ÖNCE TECAVÜZ SONRA GASP!

23 YAŞINDAKİ EŞCİNSEL GENCE ÖNCE TECAVÜZ SONRA GASP!

‘Sana yaptıklarımın daha kötüsünü yapacağım’

A+A-

Bir işletmenin müdürü olan M.B ile koruması A.D, “Cinsel tecavüz”, “Soygun”, “Cinsel ilişkiye girmek için alıkoyma”, “Şiddet tehdidi” suçlamalarıyla tutuklandı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da akıl almaz bir olay yaşandı. Bir işletmenin müdürü M.B ile koruması A.D’nin bir genci kaçırıp, borç senedi imzalattığı, zorla 1.500 TL parasını aldığı ayrıca M.B’nin tecavüz ettiği de iddia edildi.

Tecavüz olayının Kanlıköy’de boş bir arazide gerçekleştiği o esnada, M.B’nin korumasının da dışarıda gözcülük yaptığı bildirildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlı M.B, 23 yaşındaki Ö.Y.H isimli gençle ilişkiye girdiğini kabul etti ancak zorla bir şey olmadığını savundu.

23 yaşındaki genç ağlayarak polise gitti

Ülke gündemine bomba gibi düşen olayla ilgili 23 yaşındaki bir genç, dün ağlayarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne giderek, Lefkoşa'da faaliyet gösteren bir süpermarketin müdürü olan M.B'yle buluştuğunu ancak cinsel ilişkide bulunmak istemediği halde, araca saklanan M.B’nin koruması A.D'nin de tehdidiyle cinsel tecavüze uğradığı yönünde şikâyette bulundu.

23 yaşındaki müşteki, M.B ile A.D'nin, kendisine zorla 5 bin TL borç senedi imzalattığını ve tecavüze uğradıktan sonra bir banka ATM'sinden bin 500 TL para çekip, elinden alındığı yönünde ifade verdi.

Müşteki genç ayrıca, internet sitesinde tanıştığı ve buluştuğu M.B'yle buluştuğunda onu beğenmediğini, cinsel ilişkiye girmek istemediğini ve bahane olarak da “500 Euro ver, birlikte olalım” dediğini ve saldırıya uğradığını polise anlattı.

‘Sana yaptıklarımın daha kötüsünü yapacağım’

23 yaşındaki Ö.Y.H'nin polise gittikten sonra da, zanlı M.B'nin baskı ve tehditlerini sürdürdüğü ve telefon görüşmesinde “Sana yaptıklarımın daha kötüsünü yapacağım” şeklinde bir beyanı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Müştekiyi, Kanlıköy'de boş araziye götürdüler

“Cinsel tecavüz”, “Soygun”, “Cinsel ilişkiye girmek için alıkoyma”, “Şiddet tehdidi” suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlılar M.B ve A.D, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Behrat Mavioğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Hamza Tarman'ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Tarman, zanlı M.B'nin, 19 Mart'ta saat 15.30'da 23 yaşındaki Ö. Y. H'yle Sülkem Simit Evi önünde buluştuklarını ve MB’nin salon aracıyla buluşma yerine geldiğini anlattı.

Polis memuru Hamza Tarman, “Müşteki aracın ön koltuğuna oturdu. Zanlı A.D, aracın arka koltuğuna gizlendi ve müştekinin sırtına yumruk vurdu. Müştekiyi, Kanlıköy'de boş araziye götürdüler” dedi.

Tarman, müştekiyi, zanlı M.B'la birlikte olması için tehdit ettiklerini belirterek, boş bir kağıda borç senedi imzalatıp, toplam uzunluğu 19 santim olan bıçağı gösterip, tehdit ederek, müştekiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini anlattı.

Koruması tecavüz anında gözcülük yaptı

Polis memuru Hamza Tarman, tecavüz anında zanlı A.D'ın aracın dışına çıkarak, gözcülük yaptığını belirtti.

Tecavüzden sonra soygun gerçekleşti

Polis memuru Tarman, zanlıların, olayın akabinde müştekiyi, Metropol bölgesindeki Ziraat Bankası ATM'sine götürüp, borç senedi olduğu gerekçesiyle bin 500 TL parasını çekmesini sağlayarak, parayı zorla alıp, soygun suçunu işlemekle methaldar olduklarını kaydetti.

Her iki zanlının da müştekinin şikâyeti üzerine gözaltına alındıklarını belirten Tarman, gönüllü ifade verip, suçlarını kısmen kabul ettiklerini mahkemeye aktardı.

Polis memuru Tarman, alınacak kamera kayıtları ve ifadeler olup, olayın çok yönlü soruşturulduğuna vurgu yapıp, zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı: Etraflıca tahkikat yapılmalı

Savcı Behrat Mavioğlu, “Mesele gayet ciddi ve etraflıca tahkikat yapılmalı. İfadelerin içeriği araştırılmalı” dedi. Mavioğlu, tahkikat aşamasında zanlıların aleyhine daha farklı davalar da getirilebileceğine vurgu yapıp, zanlıların tutukluluğunun devamını talep etti.

M.B: İlişkiye girdiğim doğru, işime gücüme dönmeliyim

Mahkemede söz alan zanlı M.B, "Doğrudur ilişkiye girdik. Kesinlikle zorla bir şey olmadı. Bana borcu vardı. 3 Mart'ta benden borç aldı. Beraber dolaştık. Telefonumdaki WhatsApp programında yazışmalar var. Her şey yazıyor. Polise verdim. Tutuklu kalmak istemiyorum. İşim gücüm var. İkinci kez buluştuk. Daha önce de cinsel ilişkiye girdik” şeklinde konuştu.

Zanlı A.D ise, "İfademde her şeyi belirttim" dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için iki zanlının da üçer gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.