1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 27 ARALIK’TA ZEHİRLEMİŞLER!
27 ARALIK’TA ZEHİRLEMİŞLER!

27 ARALIK’TA ZEHİRLEMİŞLER!

Geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen zanlılar... 15 kişiden alınan ifade...

A+A-

Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay hakkında, dün çıkarıldıkları Gazimağusa Kaza Mahkemesi tarafından 8 gün ek tutukluluk emri alındı. Geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen zanlılar İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın tutukluluk duruşmasında Kıdemli Savcı Cevat Rıza, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliğinde görevli Polis Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ı tanık kürsüsüne yeminli şahadet vermeye cağırdı. Polis, Aybak’ın 27 Aralık’ta zehirlenerek öldürüldüğünü açıkladı.

15 kişiden ifade alındı

Zanlıların 27 Aralık 2013 tarihinde Ahmet Aybak’ı taammüden öldürme suçundan mahkeme huzurunda olduklarını aktaran Ömür Dalkıran, zanlıların 1 Şubat günü tespit edilerek tutuklandıklarını,  haklarında Gazimağusa Kaza Mahkemesinden 2 Şubat’ta 3 gün, 5 Şubat’ta ise 8 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Bu süre zarfında 15 şahıstan ifade aldıklarını söyleyen Dalkıran, zanlı 1 İbrahim Maraşlı’ nın evinde bulunan silahların balistik incelemesinin sonuçlarının beklendiğini ifade etti.

Toplumda infial yarattı

Ayrıca bazı emarelerin Devlet Kimya Laboratuvarında titizlikle incelendiğini aktaran Dalkıran, İstanbul Adli Tıp kurumundan da sonuç beklediklerini kaydetti. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü söyleyen Dalkıran, olayın çok ciddi bir olay olduğunu, zanlılar aleyhindeki yürütülen soruşturmanın  ağır ceza da görülen davalar arasında en ağır suçlardan biri olan taammüden adam öldürme suçu olduğunu ve toplumda infial yarattığını aktardı.

 

8 gün daha polisteler

Zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve soruşturmaya direk olarak etkide bulunabileceğinin altını çizen Dalkıran, zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu,  zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın çok ciddi olduğunu vurguladı. Çok yönlü olarak sürdürülen soruşturmada polise bir süre verilmesi kanaatine vardığını açıklayan Ayşen Toroslu, zanlıların 8’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Hatırlanacağı gibi zanlılar 1 Şubat tarihinde Ahmet Aybak cinayeti ile tutuklanmışlar, zanlı 1 İbrahim Maraşlı’nın evinde bir çok kanunsuz ateşleyici silah,  mermi ve Aybak’a ait olan yüzük bulunurken zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın evinde Aybak’a ödeme yapıldığına dair bazı el yazımı notlar ile bir takım zehirli tarım ilaçları bulunmuştu.

Mustafa İlhan Tuncay anjiyo oldu.

Öte yandan zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay kalp probleminden dolayı mahkemenin de izni ile dün Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesinde anjiyo olduktan sonra tedavi altına alındı. Zanlılar 21 Şubat Cuma günü yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacaklar.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.