1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü”
“3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü”

“3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü”

“3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de kutlanacak.

A+A-

“3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  (KKTC) de kutlanacak.

Gün nedeniyle, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve federasyona bağlı K.T. Görmezler Derneği, K.T. İşitme-Konuşma Engelliler Derneği, K.T. Zihinsel Engelliler Derneği, Engelli Aileler Dayanışma Derneği ve Spastikleri Koruma Cemiyeti yaptıkları ortak açıklamada, Türkiye ile  paralel olarak BM kararı olan 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nü bu yıl  kutlama kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Her yıl düzenlenip kutlanmakta olan 15-16 Mayıs Engelliler Haftası’na ek olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün de çeşitli etkinliklerle kutlanarak kamuoyu yaratılması, gerek ülkemiz engellileri, gerekse dünya engellileri açısından çok büyük önem taşımaktadır” denilerek,  günün esas amacının yaşayan engellilerin sesini biraz daha yükseltmesine olanak sağlamak olduğu ifade edildi.

Gün nedeniyle engelli-engelsiz dayanışması doruk noktasına çıkartılıp halkla bütünleşme sağlanmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, “Dünya Engelliler Dayanışma Günü ülkemizde yaşayan 5 bine yakın engelliye kutlu olsun” denildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.