1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 AYDIR MAAŞ ALAMAYAN PERSONEL YARIN...
3 AYDIR MAAŞ ALAMAYAN PERSONEL YARIN...

3 AYDIR MAAŞ ALAMAYAN PERSONEL YARIN...

3 AYDIR MAAŞ ALAMAYAN PERSONEL YARIN...

A+A-

Belediye Emekçileri Sendikası, örgütlü bulunduğu Yeni Erenköy Belediyesi’nde, “sosyal güvencesiz çalıştırılan personelin yaklaşık 3 aydır maaş alamadığı” gerekçesiyle yarın tam gün uyarı grevine gidecek.

 

BES Başkanı Ulus Arpalıklı yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Erenköy Belediyesi’nin borç- batağında yüzdüğünü, borçların yapılandırması talebinin 45/2011 sayılı yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Maliye Bakanlığı tarafından geri çevrildiğini savundu.

Belediyelerin genel sorunu ve kangrenleşmiş yarası haline gelen sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve mevcut borç stokları nedeniyle borçlarının yapılandırılamadığının ortaya çıktığını söyleyen Arpalıklı, bu bağlamda belediyenin maaş ödeyemez duruma düşürüldüğünü belirtti.

Hükümet edenlerin “söz verip de yapmadığı” Belediyeler Değişiklik Yasası ve devlet katkı payının artırılmaması nedeniyle sorunun katlanarak büyüdüğünü savunan Arpalıklı, “Yeni Erenköy Belediyesinin talep etmesine rağmen, Sayıştaylık, denetim görevini yapmamaktadır” iddia etti.

Arpalıklı, çalışanların mağdur olduğunu ve evine ekmek götüremediğini ifade ederek şöyle devam etti:

“BES olarak çalışanlarımız adına, hükümeti göreve çağırırız.  Sorunlarımız çözülünceye kadar,    süresiz grev dahil, her türlü eylemden kaçınmayacağız.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.