1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 GRAM UYUŞTURUCU, 3 TUTUKLU!
3 GRAM UYUŞTURUCU, 3 TUTUKLU!

3 GRAM UYUŞTURUCU, 3 TUTUKLU!

3 gram uyuşturucu, 3 tutuklu!

A+A-

Lefkoşa’da önceki gün Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi ‘CÖŞ’ tarafından ortak düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 3 gram sentetik cannabinoid ‘Bonzai’ türü uyuşturucu madde ele geçirilirken olayla bağlantılı oldukları iddia edilen 3 kişi gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

“Uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan zanlılar Ekrem Zeden, Uğurcan Bük ve Özer İlhan hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilirken, polis mahkemede yaptığı açıklamada olayla bağlantılı bir kişinin daha arandığını kaydetti.

Abbas ELMAS

Lefkoşa bölgesinde önceki gün düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla bağlantılı oldukları iddia edilen zanlılar Ekrem Zeden, Uğurcan Bük ve Özer İlhan dün yargı huzuruna çıkarılarak haklarında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, 18 Ekim tarihinde Adli Şube ve ÇÖŞ ekipleri tarafından zanlı Ekrem Zeden’in Lefkoşa’daki ikametgahına arama yapmak için gittiklerinde, polis ekiplerini gören zanlı Zeden’in tasarrufundaki siyah renk paket içindeki yaklaşık 1 gram sentetik cannabinoid ve bir adet metal boruyu ikametgahının penceresinden dışarıya attığını söyledi.

Polis ekipleri tarafından zanlı Ekrem Zeden, Uğurcan Bük ve Özer İlhan’ın huzurunda gerçekleştirilen aramada ise yaklaşık 2 gram ağırlığında sentetik cannabinoid olduğuna inanılan madde ve 1 adet içinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan pet şişe bulunarak emare alındığını kaydeden polis memuru Ramiz, tüm zanlıların gözaltına alındığını belirtti.

Mesele ile ilgili yürütülen soruşturmada zanlı Ekrem Zeden ve Uğurcan Bük’den aldıkları bilgi doğrultusunda söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı Özer İlhandan aldıklarının öğrenildiğini ifade eden Ramiz, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir kişinin halen aranmakta olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili yürütülen tahkikat kapsamında aranan şahısların ve kayıp olduğuna inanılan emarelerin olabileceğine dikkat çeken Cemal Ramiz, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Özer İlhan ise “Efendim arkadaşlarım beni aradı ve yanlarına gitmemi istedi. Ben evlerine gitmemden kısa süre sonra polis baskını yapıldı, benim bu olayla bir bağlantım yoktur” şeklinde savunmasını yaparken, diğer zanlılar sessiz kalmayı tercih etti.

Huzurundaki polis şahadetini ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Emine Dizdarlı, yürütülen soruşturma kapsamında polise bir fırsat verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, yürütülen soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.