1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 KEZ KALBİ DURDUKTAN SONRA YENİDEN HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ ANCAK...
3 KEZ KALBİ DURDUKTAN SONRA YENİDEN HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ ANCAK...

3 KEZ KALBİ DURDUKTAN SONRA YENİDEN HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ ANCAK...

“biz içerdeydik bağrışmaları duyduk koştuk etrafta kimse yoktu bir adam vardı o atlamış çıkarmış kızlarımı ...

A+A-

Girne’deki Hz. Ömer Tekkesi’nin yanındaki sahilde, 18 Mayıs tarihinde talihsiz bir kaza sonucu boğulma tehlikesi geçiren ve 16 gündür Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren 13 yaşındaki Elif Dilekçi dün hayatını kaybetti.

Dilekçi ailesinin ocağına ateş düşüren olayda boğulma tehlikesi geçiren diğer kızları 16 yaşındaki Emire ise olaydan sonra hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Büyük üzüntü yaratan olay şu şekilde gerçekleşmişti, Hafze ve Nevzat Dilekçi çiftinin 18 Mayıs günü, Karakum bölgesindeki Hz. Ömer Türbesi’ne ziyarete gitti. Hafze ve Nevzat çifti türbede dua ederken, deniz kenarında yürüyüşe çıkan ve fotoğraf çeken kızları talihsiz bir olay yaşadı. Türbe dışında bulunan kayalık alanda, denizi arkasına alıp fotoğraf çektirmek isteyen 13 yaşındaki Elif Dilekçi, rüzgarında etkisiyle dengesini kaybederek denize düştü. Kız kardeşinin denize düştüğünü gören abla Emire Dilekçi (K-16) ise hiç düşünmeden Elif’in kolundan yakaladı ve onu kurtarmak isterken kendi de denize düştü. Azgın dalgalarda can pazarı yaşayan iki genç kızı bölgedeki duyarlı bir vatandaş denize atlayarak kurtardı.

Üç kez kalbi durmuştu

Olaydan sonra önce Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi’ne, ardından da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevkedilen iki kız kardeşten Elif Dilekçi’nin üç kez kalbir durmuş ve doktorların yoğun çabaları sonucu hayata döndürülmüştü. Olaydan sonra hastanede yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulan Elif, dün saat 16.50 sıralarında verdiği savaşı kaybederek yaşama veda etti.

Babası yıkıldı

Canından çok sevdiği evladının yaşadığı üzücü olaydan sonra konuşan endişeli baba Nevzat Dilekçi “biz içerdeydik bağrışmaları duyduk koştuk etrafta kimse yoktu bir adam vardı o atlamış çıkarmış kızlarımı Allah razı olsun” diyerek olayı anlatmıştı. Günlerdir, kızından gelecek iyi bir haber bekleyen Nevzat Dilekçi, dün Elif’in ölümünden sonra acıların en büyüğünü yaşadı.

Biri ortaokul diğeri liseye gidiyordu

Başkent Lefkoşa’daki Demokrasi Ortaokulu son sınıf öğrencisi olan Elif Dilekçi’nin acı haberi ailesi kadar okul arkadaşları ve öğretmenlerini de yasa boğdu.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.