1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 KÖYE ÇARE OLACAK, KUYUDA SU BULUNDU!
3 KÖYE ÇARE OLACAK, KUYUDA SU BULUNDU!

3 KÖYE ÇARE OLACAK, KUYUDA SU BULUNDU!

Adaçay’daki eski bir kuyuda su bulundu, tahliller suyun kullanılabileceğini ortaya çıkarınca arıtma çalışmaları başladı

A+A-

Yenierenköy Belediyesi’ne bağlı olan Adaçay köyündeki eski bir kuyuda su bulundu. Yapılan tahliller sonucunda suyun kullanıma uygun olduğu anlaşılınca, arıtma çalışmaları yapılarak şebekeye verilebilmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı.

TC Yardım Heyeti’nin katkılarıyla arıtılarak şebekeye verilecek su, Erenköy, Sipahi ve Adaçay köylerinin ihtiyacının bir kısmını karşılayacak. Belediye, su sıkıntısı çeken diğer 10 köyün ihtiyacını karşılayabilmek için de çalışmalarını sürdürüyor.

Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, Adaçay köyünde eskiden kullanılan kuyuda bulunan suyun, Su İşleri Dairesi ile Jeoloji ve Maden Dairesi tarafından analizlerinin yapıldığını, arıtıldıktan sonra kullanıma uygun olduğunun belirlendiğini belirtti.

Suyu arıtacak tesisin, bu suyu depolara taşıyacak boruların döşenmesi gibi çalışmaların TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti’nin katkılarıyla başlanıldığını ifade eden Öykün, en geç 20 gün içerisinde Erenköy, Sipahi ve Adaçay’a suyun verileceğini müjdeledi.

Saatte en az 20 ton suyun mevcut şebekeye ek olarak verileceğini söyleyen Öykün, bu suyun kısmen de olsa 3 köyün ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

Geriye kalan 10 köyünde su sıkıntısının giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini yineleyen Öykün, yeni hükümetin desteği ile belirlenecek bir kuyudan sağlanacak suyun bölge halkının kullanımına verilmesi için çalışıldığını sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.