1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 MİLYONLUK SOYGUNDAN GELİŞMELER
3 MİLYONLUK SOYGUNDAN GELİŞMELER

3 MİLYONLUK SOYGUNDAN GELİŞMELER

Kooperatif Merkez Bankası’na ait üç milyon TL’nin,

A+A-

 

Kooperatif Merkez Bankası’na ait üç milyon TL’nin, 24 Temmuz’da Lefkoşa’dan Güzelyurt’a sevk edildiği sırada silahlı soyguncular tarafından Mevlevi yakınlarında çalınmasıyla ilgili polisin başlattığı arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Soygunla ilgili tutuklanan ve geçtiğimiz Cuma çıkarıldıkları Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde üç ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilen 3 zanlının yanı sıra, “aranan şahıs” ilan edilen iki zanlıya henüz ulaşılamadığı öğrenildi.

Elde edinilen bilgilere göre soygunla ilgili polisin sürdürdüğü geniş çaplı araştırmalar devam ediyor ve alınan her türlü ihbar değerlendiriliyor.

Öte yandan devam eden arama çalışmaları çerçevesinde polisin birçok kişiden daha ifadeler aldığı ve bu ifadeler çerçevesinde üç milyon TL’nin izinin sürüldüğü öğrenildi.

Soygun nasıl olmuştu

24 Temmuz’da, Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda saat 10.30 sıralarında gerçekleştirilen soygunda, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait üç milyon TL tutarındaki parayı bankanın Güzelyurt Şubesi’ne götüren aracın önü kesilmiş, kar maskeli ve silahlı iki kişi, iki görevliyi araçtan indirerek kendi arabaları ve bankaya ait arabayı alıp kaçmışlardı.

Araç daha sonra Bostancı’da Zakaf mevkiinde toprak yol içerisinde bulunmuştu. Polis yürüttüğü başarılı soruşturma kapsamında üç zanlıya ulaşmış ve paranın 770 bin 500 TL’sine 4 Ağustos’ta ulaşmıştı. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ise düzenlediği basın toplantısında emareleri basına göstermiş ve yaptığı açıklamalarda ulaşılması gereken zanlılar ve emareler olduğunu, geri kalan ve bulunması gereken para için de arama çalışmalarının sürdüğünü belirtmişti. 

 

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.