1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 ÖLÜME SEBEBİYET VERMEKLE SUÇLANAN BİR GENÇ...
3 ÖLÜME SEBEBİYET VERMEKLE SUÇLANAN BİR GENÇ...

3 ÖLÜME SEBEBİYET VERMEKLE SUÇLANAN BİR GENÇ...

Kararda sona gelindi ...ve bir gencin kaderi belli oluyor;

A+A-

 

 

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda, üç yıl önce meydana gelen, 20 ile 17 yaşları arasında üç genç erkeğin ölümü, iki kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazası ile ilgili karar 7 Ağustos’ta verilecek

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda, 28 Ekim 2011 tarihinde 20 ile 17 yaşları arasında üç genç erkeğin ölümüyle iki kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazası ile ilgili karar 3 yıl sonra veriliyor. Yönetimindeki araçla Ferkan Bozkurt(17) ile Necdet Işıkgün’ün (20) olay yerinde ölümüne, Müslüm Gerçek’in (19) ise ağır bir şekilde yaralanmasına ve daha sonra ölmesine neden olan Cemil Kızılbora (20) hakkındaki dava karara bağlanıyor. Sanık Kızılbora hakkındaki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde tarafların hitaplarını yapmasının ardından karara kaldı. Ağır Ceza Heyeti,karar tarihini 7 Ağustos 2014 olarak belirledi.

YOLDAN ÇIKTI, ONLARA ÇARPTI
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 28 Ekim saat 17.00 sıralarında meydana gelen kaza, HS 734 plakalı aracıyla seyreden Cemil Kızılbora’nın, direksiyon hâkimiyetini kaybedip, emniyet şeridi içerisinde park halinde duran Ferkan Bozkurt sorumluluğundaki ET 048 plakalı aracın yanında duran Ferkan Bozkurt ile Necdet Işıkgün’e ve İzzet Temiz’e çarpması sonucu meydana gelmişti.

ÜÇ GENÇ ÖLDÜ, İKİSİ DE YARALANDI
Çarpma sonucu, Ferkan Bozkurt ile Necdet Işıkgün, olay yerinde hayatını kaybederken, ET 048 plakalı aracın ön koltuğunda oturan Müslüm Gerçek’in ise ağır bir şekilde yaralanmıştı. Önce Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne ardından ailesinin isteği üzerine Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne sevk edilen Gerçek,9 gün sonra yaşamını yitirmişti. Kaza anında aracın yanında yaya olarak duran İzzet Temiz ile aracın arka koltuğunda oturan Turgay Kavukos’un hafif yaralanmış, yaralılar kaldırıldıkları hastanede ilk yardım tedavisinden sonra taburcu edilmişlerdi.

KARARA AZ KALDI
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2011 yılından beridir görüşülen dava hitapların yapılmasının ardından karara bırakıldı.Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Bahar Saner Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan mahkeme heyeti iddia makamı ve Sanık avukatının hitaplarını okumasından sonra dava ile ilgili kararı vermek için gün olarak 7 Ağustos 2014 tarihini belirledi.

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.