1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "30 YIL GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR GEÇTİ”
"30 YIL GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR GEÇTİ”

"30 YIL GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR GEÇTİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "30 yıl göz açıp kapatıncaya kadar geçti" diyerek,

A+A-

EROĞLU: "30 YIL GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR GEÇTİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "30 yıl göz açıp kapatıncaya kadar geçti" diyerek, amaçlarının Anavatan ile birlikte kurmuş oldukları KKTC devletinin temellerini sağlamlaştırmak ve refahı sağlamak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC!nin kuruluş yıldönümü kutlamaları için adada bulunan DSP Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul'u kabul etti.Kabulde Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör de hazır bulundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, DSP Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul'u aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, DSP Başkanı'na selam ve sevgilerini iletti.

"30 yıl göz açıp kapatıncaya kadar geçti" diyen Eroğlu, amaçlarının Anavatan ile birlikte kurmuş oldukları KKTC devletinin temmelerini sağlamlaştırmak ve refahı sağlamak olduğunu söyledi.

Kıbrıs meselesinin 50 yılına girilmesine rağmen halen bir çözüm aryışında olunduğunu belirten Eroğlu, "Mühim olan deveti kurmak ve yaşatmaktır" dedi.

KUL

DSP Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul ise, Kıbrıs'ın kendisi için çok özel bir yer olduğunu söyleyerek, "Askerliğimi burada yaptım. Kızlarımı da burada okuttum" dedi.

Kendileri için en önemli konunun KKTC'ye uygulanan izolasyonlar olduğuna dikkat çeken Kul, izolasyonların kalkması ve burada yaşayan insanların dışa açılması gerektiğini belirtti.

Rumlarla ne pahasına olursa olsun bir anlaşmaya varılması yerine, her iki tarafın güven içinde yaşamasının arzu edildiğini dile getiren Kul, geçmişte yaşananların unutlmaması gerektiğini vurguladı.

Dünyanın bu konuda samimi olmadığını belirten Kul, dünyanın Rum tarafına yüz vermesinden dolayı da şımarık çocuk gibi davrandığını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.