1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4. GELENEKSEL HİSARKÖY ORKİDE FESTİVALİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI
4. GELENEKSEL HİSARKÖY ORKİDE FESTİVALİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

4. GELENEKSEL HİSARKÖY ORKİDE FESTİVALİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Hisarköy Orkide Festivali Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından açıldı.

A+A-

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Hisarköy Orkide Festivali Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından açıldı.

Festivale Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeral İbrahim Yılmaz, Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi de katıldı.

ŞEMİ

Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta ve Hisarköy’de çeşitli türleri yetişen orkideler için farkındalık yaratmak, çevre ve doğaya duyarlı olmak ve köyün kültürel tanıtımına katkı koymak istediklerini söyledi.

Şemi Festivalin gerçekleşmesinde katkısı bulunan Lapta Belediyesi, Hisarköy Kültür ve Spor Derneği ve bölge halkına teşekkür etti.

NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da bölge adına güzel ve anlamlı işlere imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bölge halkının ürünleri ve becerilerinin sergilenmesi, sosyal kaynaşma ortamı yaratılması ve turizme katkı açısından festivalin önemine işaret etti.

Namsoy bugün yapılan ve yarında yapılacak olan Orkide Yürüyüşleriyle değişik orkide türlerinin keşfedilmesinin mümkün olduğunu belirterek, 15-16 Mart tarihlerinde Tepebaşı’nda Lale Festivali olacağını da hatırlattı.

Namsoy Hisarköy’de belediyecilik adına yapılan işlerin de 1 aya kadar tamamlanacağını açıklayarak, köyün dokusuna uygun bir şekle kavuşacağını ifade etti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de yıllar önce Maureen Hutchinson tarafından orkide yürüyüşüne davet edildiğini anlatarak, şu an hayatta olmayan Hutchinson’ı saygıyla andığını bildirdi.

Siber ülkedeki etkinliklerin hem ülke insanına, hem de dışarıdan gelecek turistlere daha iyi tanıtılması gerektiğini ifade ederek, turistlerin ülkeye gelmeden hangi tarihlerde festival olduğunu bilmesi için daha çok duyuru yapılması gerektiğini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.