1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 YIL HAPİS YATACAK
4 YIL HAPİS YATACAK

4 YIL HAPİS YATACAK

4 yıl hapis yatacak

A+A-

Nadire BAHADİ

Mağusa’da 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde Yaşar Ocak’ı öldürmek amacı ile patronu Kaan Taşken Önsal ile gizli ittifak kurup kendisine tuzak kurduğu gerekçesiyle yoldan geçen patronu Kaan Taşken Önsal’ın aracına 7 el ateş eden sanık Onur Konuk Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

 Hakkındaki kanunsuz ateşli silah tasarrufu, kanunsuz ateşli silah taşıma, kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu, kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve meskun mahalde ateş açma davalarından suçlu bulunan Onur Konuk, 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Şüphelenince hedefi patronu oldu

 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde Yaşar Ocak’ı öldürmek için patronu Kaan Taşken Önsal ile anlaşıp gizli ittifak kuran sanık Onur Konuk polis memurundan çalındığı ortaya çıkan 9 mm çapındaki tabancayı 22 Ağustos 2015 tarihinde patronu Önsal’dan alarak 15 Ağustos Bulvarı üzerinde Yaşar Ocak’ın yoldan geçmesini beklemeye başladı.  Daha sonra patronunun kendisine tuzak kurduğundan şüphelenen sanık Konuk, 15 Ağustos Bulvarı üzerinde “Kaplan Market” önünde, patronu Kaan Taşken Önsal’ın kullanımında bulunan FS 050 plakalı araca, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabanca ile 7 el ateş etti.  Ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçan sanık Konuk, polis ekipleri tarafından Ak-Un isimli market önünde bir araç içerisinde tespit edilerek tutuklanmak istendi ancak araçtan inen Konuk yaya olarak kaçmaya çalıştığı sırada polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.

Dağlı: Bu tür suçlar toplumu huzursuz ediyor

Sanık Onur Konuk hakkındaki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı okudu. Dağlı sanık Konuk’un hakkındaki davalardan suçlu bulduğunu açıklarken, “Kanunsuz ateşli silah taşıma” suçu için 10 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü kaydetti. Dağlı, bu tür suçların son zamanlarda yaygınlaşan ve toplumu huzursuz eden ciddi suçlar olduğunun vurguladı. Kamu yararı açısından sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğu kanaatinde olduklarını söyleyen Dağlı, sanık Onur Konuk’un 4 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.