1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 40 GÜN İLE KURTULDU
40 GÜN İLE KURTULDU

40 GÜN İLE KURTULDU

Az maaş aldığı gerekçesiyle çalıştığı işyerinden hırsızlık yapan Şerife Erdoğan’ın davası, 6 yılda sonuçlandı

A+A-

Az maaş aldığı gerekçesiyle çalıştığı işyerinden hırsızlık yapan Şerife Erdoğan’ın davası, 6 yılda sonuçlandı

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Yar Plus” isimli işletmede görevli olduğu 2012 yılı Eylül ve Ekim ayları içerisinde, satışını yaptığı ürünlerden elde edilen 375 TL parayı çaldığı gerekçesiyle yargılanan Şerife Özdoğan hakkındaki dava 6 yılda sonuçlandı. Gazimağusa Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 40 gün hapse mahkûm edildi.

Davanın kararını açıklayan Gazimağusa Ceza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, sanığın işlemiş olduğu , “Müstahdem tarafından sirkat” suçunun, 7 yıla kadar hapislik cezası öngören ağır bir suç türü olduğunu vurguladı.

Bahanesi kabul edilemez

Sanığın maaşının az olmasından ötürü suç işlediğini beyan ettiğin ancak bunun kabul edilemeyeceğini belirten Asafoğulları, özel sektörde çalışan kimselerin, kamuda çalışan kişilere nazaran daha zor şartlar altında ve daha az maaş ile çalıştığını, ancak bunun çözümünün asla suç işlemek olamayacağını belirtti. Yargıç, “Suç işleyerek hak arama şekli ancak orman kanunlarının veya kaos ortamının olduğu yerlerde olabilir” dedi.

Sanığa kamu yararı gereği hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Asafoğulları, sanığın zararın tümünü mahkeme veznesine yatırarak tazmin etmesini, sabıkasız oluşunu ve diğer hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurarak, 40 gün hapse mahkûm ettiğini açıkladı.

Kaynak:Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.