1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 46 BİN 407 ÖĞRENCİ TATİLDE
46 BİN 407 ÖĞRENCİ TATİLDE

46 BİN 407 ÖĞRENCİ TATİLDE

Orta dereceli okulların ardından ilkokullarda da dün karne sevinci yaşandı

A+A-

KKTC’de ilk ve orta dereceli okullarda 2012-13 öğretim yılı sona erdi. Orta dereceli okulların ardından dün de ilkokullarda karne sevinci yaşandı.

İlk ve orta öğretime bağlı okullarda toplam 46 bin 407 öğrenci bir hafta arayla yaz tatiline başladı.

Öğrencilerin yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatili 16 Eylül’de sona erecek ve 2013-14 Öğretim yılı başlayacak. KKTC’de, 113 okul öncesi ve ilkokul; 43 ortaokul ve lise; 86 da özel okul olmak üzere toplam 242 okul eğitim veriyor.

İlköğretimdeki 24 bin 665 öğrencinin 19 bin 368’i devlet ve 5 bin 297’si özel okullarda; orta öğretimdeki 21 bin 742 öğrencinin ise 18 bin 800’ü devlet ve 2 bin 942’si özelde bulunuyor. İlkokulu tamamlayarak belge alan 3 bin 400 öğrencinin ise 2 bin 850’si devlet okullarından, 550’si de özel okullardan mezun oldu.

İlkokullarda karne sevinci

Öğrenciler, bir yıllık çalışmalarının sonuçlarını karnelerine de yansıyan notlarda görerek yaz tatiline başladı. Lefkoşa’da ana okul ve ilkokullarda 2012-2013 Öğretim Yılı, karnelerin ve mezunlara tamamlama belgelerinin verilmesiyle tamamlandı. İlkokullarda öğrenciler dün tatlı bir heyecan yaşadı. Geçtiğimiz yıl eylül ayından beri süren ders yılının tamamlanmasıyla İlköğretim Dairesi’ne bağlı devlet ve özel okullardaki öğrenciler karnelerini alarak tatile başladı.

Kimi öğrenciler sevinirken kimi öğrenci de karne notlarından memnun kalmadı. 

Okulun kapanmasını ve yaz tatiline girmenin sevincini yaşayan çocuklar, aynı zamanda öğretmenlerinden ve arkadaşlarından da bir süre ayrı kalacak olmalarının hüznünü yaşadı. Karnedeki notları iyi olan öğrenciler, ailelerinin alacağı hediyelerin hayallerini kurarken, notları kötü olanlar ise ailelerine ne söyleyeceklerini düşündü.

Öğrencilerin yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatili 16 Eylül’de sona erecek.

Öğrenciler ne dedi?

Hazal Küçükacar: 
“Girne 23 Nisan İlkokulu ikinci sınıf öğrencisiyim. Karnemi aldım çok mutlu oldum. Yaz tatilinde dinleneceğim. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özleyeceğim.”

Halil Koral: 
“Girne 23 Nisan İlkokulu ikinci sınıf öğrencisiyim. Karne notlarım iyi geldi. Hediye olarak ailemin bana bisiklet aşmasını bekliyorum.”

Kadir Aşkar: 
“Okulun kapanmasının ve yaz tatiline girmenin sevincini yaşıyorum. Tatilde, denize gireceğim, gezip eğleneceğim.”

Muhammed Aygün: 
“Okulun kapanması ve karnemi aldığım için çok mutluyum ancak arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özleyeceğim.”

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.