1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 49 YAŞINDA VEDA ETTİ
49 YAŞINDA VEDA ETTİ

49 YAŞINDA VEDA ETTİ

49 yaşında veda etti

A+A-

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, yıllardır kendisiyle çalışan en güvenilir ve en sadık arkadaşlarından, Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos’un beklenmedik bir zamanda ölümüyle yıkıldı. Anastasiadis, Mitsopulos’un yoğun bakıma kaldırıldığını duyar duymaz, Brüksel temaslarını yarıda keserek özel bir uçakla adaya döndü, ancak hastaneye vardığında üzücü haberle yüzleşti.

   Bakanlıktaki ofisinde tek başına bulunduğu bir sırada, önceki gün anevrizma yırtılması sonucu gelişen ani beyin kanaması ve ardından da bunun neden olduğu bir kalp krizi geçiren Rum Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos’un  dün hayatını hayatını kaybetti.
    Rum haber kaynaklarına göre, Tasos Mitsopulos, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak dün saat  13.00 sıralarında hayatını kaybetti.
    Lefkoşa Rum Genel Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Mitsopulos için İsrail ve Yunanistan’dan doktorlar da adaya getirtilmişti.
    Yakın zamana kadar Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olan Mitsopulos, kabine değişikliğinin ardından Rum Savunma Bakanı görevini yürütüyordu. 49 yaşında olan Mitsopulos, evli ve iki çocuk babasıydı.
    Rum siyasiler, yaptıkları açıklamalarda, Mitsopulos’un ölümünden duydukları derin üzüntüyü dile getirdi.

Sekreteri baygın buldu

   Rum kaynaklarına göre, Mitsopulos, önceki gün, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi’yle olan randevusu konusunda kendisini bilgilendirmek için odasına giren sekreteri tarafından yerde baygın şekilde bulundu. Fileleftheros Gazetesi,  Mitsopulos’un bunun öncesinde ise Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi’yle bir görüşmesi olduğunu belirtti.
    Mitsopulos’un ambulansla kaldırıldığı hastanede, nöroşirurji grubu tarafından hemen ameliyata alındığını ve ameliyatta kafa içi basıncın düzenlenmesi için beyin içine katater yerleştirildiğini aktaran gazete, önceki akşam, Mitsopulos için İsrail ve Yunanistan’dan üç doktorun Güney Kıbrıs’a geldiğini yazdı.

 

Anstasiadis ziyaretini yarıda kesti

    Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de, Brüksel ziyaretini yarıda kesip önceki akşam akşam “apar topar” adaya döndü.

   Anastasiadis ile Mitsopulos’un uzun yıllar yakın çalışma içinde olduğunu belirten, Fileltfheros Gazetesi, AB Zirve Toplantısı için Brüksel’de bulunan Anastasiadis’in önceki akşam ziyaretini yarıda keserek özel uçakla adaya döndüğünü ve havalimanından doğruca hastaneye gittiğini yazdı.

   Anastasiadis’in önceki gece saat 20.30 sıralarında Mitsopulos’un tedavi gördüğü hastaneye gittiğini ve oldukça sarsılmış göründüğünü  aktaran gazete, Anastasiadis’in Mitsopulos’un durumu hakkında bilgi almak için derhal doktorlarla toplantıya girdiğini belirtti.
   Anastasiadis, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “kendinden birini kaybetmekte olduğunu hisseden herkes ne hissediyorsa onu hissettiğini ve Tanrı’ya yardım etmesi için dua ettiğini” söyledi.

Mitsopulos’un durumunu merak eden yakınları, arkadaşları ve siyasiler de ilk andan itibaren hastaneye akın etti.

 

Şidetli başağrısı

   Öte yandan Politis gazetesinde yer alan haberde ise, Mitsopulos’un geçtiğimiz Perşembe akşamından bu yana bazı rahatsızlıklar hissetmeye başladığı ve şiddetli baş ağrısının eşlik ettiği bu rahatsızlıkların önceki sabah da sürdüğü belirtildi.

    Geçtiğimiz haftalara kadar Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı’nı yürüten, ancak Rum iç siyasetindeki gelişmelerden sonra Bakanlar Kurulu’nda meydana gelen değişikliğin ardından Savunma Bakanlığı görevini üstlenen Mitsopulos, 1965 doğumlu olup 48 yaşında, evli ve iki çocuk babasıydı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.