1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4G BAŞARISI
4G BAŞARISI

4G BAŞARISI

Telsim, noter huzurunda yaptığı testle tek modem kullanarak LTE Advanced altyapısı üzerinden 300.1 Mbps hıza ulaştı

A+A-

Telsim’in son teknolojileri aboneleriyle buluşturma hedefi kapsamında Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’ndan aldığı izinler kapsamında 4G test şebekesinde gerçekleştirdiği test başarıyla tamamlandı.

Telsim mühendisleri, LTE Advanced şebekesi üzerinde yapılan veri indirme (download) testini noter huzurunda ve Telsim çalışanlarının katılımı ile 21 Ekim 2013 tarihinde yaptı.

Gerçekleşen testte LTE Advanced 4G ile 2600 Mhz frekans bandında 40 MHz band genişliğinde tek modem kullanarak 300.1 Mbps’lik hıza ulaşıldı. 1 Gbps hızları destekleyen LTE-Advanced teknolojisi mevcut modemler aracılığıyla 300.1 Mbps hıza ancak ulaşabiliyor. Böylece Telsim mühendisleri tarafından gerçekleştirilen bu testte 4G’deki maksimum veri indirme hızına da erişilmiş oldu.

Ortaköy Lefkoşa’daki Telsim Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen deneme, LTE Advanced altyapısına sahip 4G test şebekesi üzerinde yapıldı.

Telsim’de sürekli yatırım yaptığı çift taşıyıcılı 3G teknolojisiyle bir saat 15 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası, ülkemizde henüz hizmet için yetkilendirme yapılmayan LTE Advanced 4G teknolojisinin sunduğu 300.1 Mbps maksimum hız sayesinde sadece 11 dakikada indirilebiliyor. HSDPA 3G teknolojisi üzerinden 27 saniyede indirilebilen 50 megabaytlık bir müzik albümüyse, LTE Advanced 4G teknolojisiyle yaklaşık 2 saniyede tamamen indirilebilecek.

Geleceğin teknolojisi LTE Advanced
LTE Advanced teknolojisi, mevcut 3G ve 3.5G teknolojilerinden farklı olarak, sadece yüksek veri indirme (download) hızıyla değil, yüksek veri yükleme (upload) hızıyla da öne çıkıyor. Bu teknolojide veri paketi gecikme süreleri çok kısa. Bu yüzden veriye erişim hızında anlık duraksamalar yaşanmıyor. 4G’nin yüksek veri yükleme hızı sayesinde, internete video yüklemek veya büyük dosya eklenmiş e-postalar göndermek 3G’ye nazaran 10 kata kadar daha hızlı olacak. Paket gecikmesinin azalması ile internet üzerinden oynanan bilgisayar ve konsol oyunlarında gecikme ve duraksamalar yaşanmayacak. Akıcı bir internet deneyimi kullanıcılara sunulabilecek.

3G şebeke ağını 2008’de Avrupa’nın en ileri 3G teknolojisi HSPA ile kuran ve KKTC’nin birçok bölgesi’nde aynı anda hizmete sokan Telsim, 4G test şebekesinde gerçekleştirdiği testle geleceğin teknolojisi 4G’de veri indirme konusunda bir çığır açtı.

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, inovasyon üreten bir kurum olarak, en son mobil internet teknolojisi olan LTE Advanced’i KKTC’de noter huzurunda test ederek, KKTC’de ulaşılan en yüksek veri indirme hızına eriştiklerini söyledi.

Vodafone Grubu, LTE Advanced, 4G teknolojisinin global olarak oluşmasına ve gelişmesine ciddi katkılar sağladığını ifade eden Karas, “Tedarikçi firmaların ürünlerini ticari olmadan önce dahi test ederek dünyada uluslararası standartların oluşmasında öncü adımlar atmıştır. Diğer bir değişle bu teknolojiye yön veren bir rol ve liderlik üstlenmiştir” dedi. Karas, bu grubun bir üyesi olan Telsim’in son teknolojileri ihtiyaçları doğrultusunda tüketiciye ulaştırma amacı doğrultusunda faaliyetlerinin şekillendiğini belirtti.

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.