1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “4G TESTLERİ İÇİN BAŞVURU KABUL ETMEYE BAŞLIYORUZ”
“4G TESTLERİ İÇİN BAŞVURU KABUL ETMEYE BAŞLIYORUZ”

“4G TESTLERİ İÇİN BAŞVURU KABUL ETMEYE BAŞLIYORUZ”

“4G TESTLERİ İÇİN BAŞVURU KABUL ETMEYE BAŞLIYORUZ”

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı  Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu, 4G teknolojinin ticari olarak sunulabilmesi için gerekli yatırımların yapılmasından önce haberleşme sağlayıcıların çeşitli teknik çalışmalar ve testler yapmasının gerektiğini vurguladı ve  4G (LTE) altyapıları için yapılacak deneme izni başvurularıyla ilgili formun hazırlanarak yayınlanmasına, başvuruların değerlendirilmesine karar verildiğini duyurdu. Kurum, başvuru kabul etmeye başlayacaklarını belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Deneme izinleri  mevcut GSM haberleşme sağlayıcıları için GSM-1800 bandı içerisinde yer alan uygun frekans bandları içerisinden, diğer haberleşme sağlayıcılar için ise 2600 MHz  (FDD:2500 -2570 MHz UL ve 2620-2690 MHz  DL, TDD:2570-2620 MHz) bandından verilmesi planlanmaktadır” denildi.

Bürüncük, kurumun KKTC’de yeni iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi ve tüketicilere sunulması amacıyla haberleşme sağlayıcıların gerekli araştırma-geliştirme ve test faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çeşitli çalışmalar yürüttüğünü de kaydetti.

4G teknolojisiyle ilgili bilgiler veren Bürüncük, Avrupa Birliği’nde birkaç üye ülke dışında tüm üye ülkeler 4G hizmetlerinin sunulması için gerekli teknik ve hukuki altyapı için hazırlıklarını tamamladığını kaydetti ve 4G sistemlerinin KKTC’de de sunulmaya başlanmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.