1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4'Ü DE TEMİNATA BAĞLANDI!
4'Ü DE TEMİNATA BAĞLANDI!

4'Ü DE TEMİNATA BAĞLANDI!

Ayılınca ifade verdiler!

A+A-

Uyuşturucu içtikten sonra bayılan Atif Adem ile Ersen Günalmış ayılınca konuştu, satıcı olduğu iddia edilen Hüseyin Atatüre ile Alpay Akaner de tutuklandı

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da bir araç içerisinde uyuşturucu içerek fenalaşan ve kendilerinden geçen zanlı Atif Adem ile Ersen Günalmış ile uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen Hüseyin Atatüre ve Alpay Akaner almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılar Adem, Günalmış, Atatüre ve Akaner tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, 4 Eylül tarihinde alınan bir bilgide Veyselliler Mahallesinde iki kişinin fenalaşmış ve kendinden geçmiş bir şekilde araç içerisinde bulunduklarının öğrenildiğini belirtti. Ayni gün söz konusu bölgeye gidildiğinde zanlı Atif Adem ile Ersen Günalmış’ın ED 201 plakalı araçta tespit edildiğini belirten Türe, zanlı Adem’in üzerinde yapılan aramada cebinde kağıt parçasına sarılı yaklaşık yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu ve her iki zanlı Adem ile Günalmış’ın tutuklandığını açıkladı.

Ayılınca ifade verdiler

Türe, zanlı Adem ve Günalmış’tan yapılan sorgulamada söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi 1 gr olarak zanlı Hüseyin Atatüre’den aldıklarının öğrenildiğini belirterek, zanlı Atatüre’nin ayni gün Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Türe, zanlı Atatüre’den yapılan sorgulamada ise söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi 2 gr olarak zanlı Alpay Akaner’den aldığı ve 1 gr uyuşturucuyu zanlı Adem ile Günalmış’a verdiğinin 1 gramı ise kendisinin içtiğinin öğrenilmesi üzerine zanlı Akaner’in de Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlıların tahkikata etki etme olasılıklarının bulunmadığını belirten Türe, her 4 zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

Tutuksuz yargılanacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Atif Adem, Ersen Günalmış, Hüseyin Atatüre ve Alpay Akaner’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, zanlı Atif Adem ile Ersen Günalmış’ın 2’şer bin TL nakdi teminat ödemesine, zanlı Hüseyin Atatüre ile Alpay Akaner’in ise 3’er bin TL nakdi teminat ödemesine emir verirken, tüm zanlıların lehine ise 1’er KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve yine tüm zanlıların haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.