1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 KIBRISLI TÜRKÜN ARACI KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDU
5 KIBRISLI TÜRKÜN ARACI KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDU

5 KIBRISLI TÜRKÜN ARACI KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDU

5 Kıbrıslı Türk...

A+A-

Güney Kıbrıs’ın Larnaka kasabasında, polisin elinden kaçtığı iddia edilen iki Kıbrıslı Türk, önceki akşam kaçak olarak geçiş yaptıkları Akıncılar köyünde yakalandı.

Larnaka’da kısa bir süre önce, 5 Kıbrıslı Türk, bir kadının evine girip hırsızlık yapmaya çalıştıkları sırada, Rum Polisi tarafından fark edilmişti.

Rum Polisi, beş Kıbrıslı Türk’ün içinde bulunduğu ve KKTC’den kiralanan aracı kurşun yağmuruna tutmuştu.

Rum Polisi’nin elinden kaçtıkları öne sürülen Salih Akyıldız ve Eren Arslan, önceki akşam Akıncılar Köyü’nden kaçak olarak KKTC’ye geçtikleri sırada yakalandı.

Akyıldız ve Arslan, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve haklarından 1 günlük tutukluluk emri alındı.

Yargıç Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Akıncılar Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Şit Güneş’i mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polis memuru Güneş, zanlıların “birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan methaldar olduğunu kaydetti.

Meseleyle ilgili soruşturmanın yeni başladığını kaydeden polis memuru Güneş, zanlıların soruşturma maksatlı 1gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Beyoğlu tahkikatın salimen yürütülebilmesi için, zanlıların 1 gün süreye tutuklu kalmalarına emir verdi.

Rum polisi silah kullanmıştı

5 Kıbrıslı Türk, 29 Haziran 2014 tarihinde Larnaka’da bir kadının evine girip hırsızlık yapmaya çalıştıkları sırada polis tarafından tespit edilmişti.

5 Kıbrıslı Türk’ten 2’sinin Rum Polisi’nin elinden kaçtığı belirtilmiş, isimlerinin baş harfleri A.K., D.H. ve E.E. olan 3 kişinin de polis tarafından yakalandığı bildirilmişti.

Söz konusu şahıslardan E.E.’nin kovalamaca sırasında otomobile isabet edip koltukları delen kurşunla omzundan yaralandığı ve tutuklu bir şekilde güneyde hastanede kontrol altına alındığı öğrenilmişti.

Şahısların KKTC’den yasal olmayan yollardan çıkış yaptıkları ve KKTC’de kiralanan otomobilin de Güney’e yasal olmayan yollardan sokulduğu öğrenilmişti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.