1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 MİLYON EUROLUK ORTAKLIK
5 MİLYON EUROLUK ORTAKLIK

5 MİLYON EUROLUK ORTAKLIK

5 milyon Euro’luk ortaklık

A+A-

Hristiyanlarca kutsal sayılan mekanlar arasında bulunan ve uzun zamandır gündemde olan Dipkarpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonu için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonu için gereken 5 milyon Eoru’nun 2.5 milyonu Rum Ortodoks Kilisesi, geriye kalan 2.5 milyonluk kısım ise Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi tarafından karşılanacak.

Diyalog muhabirinin, UNDP ve KKTC yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Manastırı’nın tadilatı için açılan ihalede teklifler alındı ve incelenmeye başlandı.

Her şeyin yolunda gitmesi durumda, ihalenin 1 ayda tamamlanarak imzaların atılacağı belirtildi.

 

KKTC’li firmalar ilgili

Manastırın restorasyonu için açılan ihaleye katılan firmaların büyük bölümünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösterdiği öğrenildi.

 

Maliyetler yarıyarıya

Bu arada, Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonu çalışmaları için gerekli olan 5 milyon Euro KKTC ve Kıbrıs Rum tarafıdna yarı yarıya paylaşılıyor.

Restorasyon maliyetinin  2.5 milyonluk Eoru’luk kısmını Rum Ortodoks Kilisesi’nin karşılayacağı belirtilirken, geriye kalan 2.5 milyonluk Euro da KKTC Vakıflar İdaresi’nce sağlanacak. Tadilata, Türkiye’nin de katkıda bulunacağı öğrenildi.

İki taraf, dini açıdan kutal sayılan mekanların restorasyonuna, ilerleyen günlerde Güney Kıbrıs’ta yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan yerlerin restorasyon kararlarının alınması ile devam edilecieği belirtildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.