1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 50 BİN SURİYELİ KKTC'YE Mİ GÖNDERİLECEK?
50 BİN SURİYELİ KKTC'YE Mİ GÖNDERİLECEK?

50 BİN SURİYELİ KKTC'YE Mİ GÖNDERİLECEK?

50 Bin Suriyeli KKTC'ye mi Gönderilecek?

A+A-

 

IŞİD tehdidinin sebep olduğu dünyanın son dönemde gördüğü en büyük sığınmacı akınına Türkiye'nin KKTC çözümü ürettiği belirttiliyor.

Terör örgütü IŞİD'ten kaçan Suriyeli sığınmacılar için Türkiye Cumhuriyeti'nin gizli bir karar alarak 50 bin suriyeli göçmeni KKTC'ye gönderme kararı aldığı iddia ediliyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani bölgesinden son bir hafta içinde 100 binden fazla Suriyelinin IŞİD'den kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giriş yapması, Türkiye'yi sınırın diğer tarafında güvenli bölge kurulması için harekete geçirdi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamalarda, güvenli bölge konusunu gündeme getireceğinin işaretini vermişti. "Tampon bölge konusu önemli" diyen Erdoğan, hem Galler'deki NATO zirvesinde hem de ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede bu konuyu gündeme getirdiğini söylemişti.

TC Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dün akşam itibariyle 5 bin civarında olan sığınmacı göçmen kardeşlerimiz, bugün itibariyle 60 bini aşmıştır" açıklamasını yaptı. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü saldrılarından kaçan yaklaşık 100 bin Suriyelinin son iki günde Türkiye'ye sığındığını belirterek, uluslararası topluma Türkiye'ye acil yardım gönderilmesi çağrısında bulunmuş , en çok Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan ülkenin Türkiye olduğuna işaret ederek bu kadar büyük bir göç dalgasının en güçlü ülkelerin kapasitesini bile zorlayacak bir durum olduğunu kaydetmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.