1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 50. YIL MADALYONU
50. YIL MADALYONU

50. YIL MADALYONU

4 öğretmen ve 9 öğrenciye 50. yıl madalyonu verdi.

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’nın 50. yıldönümünde düzenlenen etkinliklere katkıda bulunan 4 öğretmen ve 9 öğrenciye 50. yıl madalyonu verdi.

Etkinliklere katkı koyan öğretmenler Mustafa Kemal Küçüksönmez, Aytül Türkan, Türkan Güneş ve Canay Erçağ; öğrenciler Arda Sevil, Meryem Çakmak, Ezgi Akyel, Hasret Saltık, Samet Çıkan, Kadir Sarsu, Arda Çileker, Kemal Ruso ve Aytunç Şimşek’e madalyonları bu sabah saat 10.00’da Dernek Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

BORA

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora törende yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilerin AKM’deki etkinlikte kendilerini 50 yıl öncesine götürdüğünü söyleyerek, tarihi öğrenme ve öğretmenin önemine vurgu yaptı.

21 Aralık 1963’ün “21 Aralık olayları” diye değil “Rum saldırıları” diye anılması gerektiğini bildiren Bora, Kıbrıslı Türklerin o yıllarda sadece kendisini savunduğunu, Kumsal’da, K.Kaymaklı’da, Türkeli’nde kimseye saldırmadığını bu bölgelerde Rumların katliamlar yaptığını anlattı.

Türklerin şanlı tarihinden ilham, Kurtuluş Savaşı’ndan güç alarak TMT’nin kurulduğunu belirten Bora, 1955’te EOKA kurulmamış olsaydı, TMT’nin 1 Ağustos 1958’de ortaya çıkmış olmayacağını anlattı.

Mücadele yıllarında aç-susuz kalarak Rum boyunduruğuna girmemek için direndiklerini söyleyen Bora, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı’nın adaya barışı, huzuru, güveni ve Ada gerçeklerine uygun çözümü getirdiğini, fakat dünyanın bunu anlamak istemediğini ifade etti.

Bora iki şeyden vazgeçemediklerini vurgulayarak, bunlardan birinin bağımsız KKTC’nin varlığı diğerininse, Anavatan’la sarsılmaz bağlantının devamı olduğunu söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.