1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 60-70 SAAT ÇALIŞIP 150 TL KAZANIYORLAR
60-70 SAAT ÇALIŞIP 150 TL KAZANIYORLAR

60-70 SAAT ÇALIŞIP 150 TL KAZANIYORLAR

İki çocuk işçi... Biri Ali biri Mehmet…

A+A-

İki çocuk işçi biri Ali ile biri Mehmet… İkisi de 9 yaşında makinist yanında çalışmaya başladı.

14 yaşında olan Mehmet, bir yıldır fırında çalışıyor. Mehmet, 11 ile 13 yaş arası berberlik yaptığını anlattı. ‘Okula gidiyorum. Ders notlarım idare’ diyen Mehmet, bir ara okulu bıraktığını söyledi.

‘Okulu bıraktığım dönemde sabah saat 08.00’den akşam 23.00’e kadar fırında çalıyordum. Hem fırın başındayım hem de garsonluk yapıyorum. Fırın başında ısı inanılmaz yüksek. Yanıcı bir iş, zor ama başka çare yok” dedi.

Haftada 50 ile 150 TL arası kazancı olduğunu söyleyen Mehmet, kazancı ile ailesine destek olduğunu anlattı ve berber olmak istediğini ekledi…

Ali ise 15 yaşında. Elektrikçi yanında çırak olarak çalışıyor. ‘Ustaya alet getirip götürüyorum’ diye tarif ediyor işini. Haftalık iş durumuna göre ödendiğini ve en az 100 TL kazandığını belirtti.

Yaz tatillerinde çalıştığını, okul döneminde ise hafta sonları sabah saat 08.00’den akşam 20.30’a kadar çalıştığını söyleyerek, “Hem aileme destek oluyorum hem de meslek öğreniyorum” dedi.

Yaz tatili süresince haftada 60-70 saat çalışacak olan Ali, haftada 150 TL kazanacak en fazla. İşinin zorluklarını sorduğumuz Ali, “Güneşin altında apartmanlara inip, çıkmak zor. En fazla sıcaktan etkileniyorum. İşim yorucu” diyor.

Annesinin sağlık nedenleriyle çalışamadığını anlatan Ali, 9 yaşından bugüne hem okuyup hem de çalıştığını kaydetti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.