1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 800 EURO DEĞERİNDE UYUŞTURUCU!
800 EURO DEĞERİNDE UYUŞTURUCU!

800 EURO DEĞERİNDE UYUŞTURUCU!

Tutukluluk süreleri uzatıldı!

A+A-

Narkotik ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Ali Yaman ve Hasan Taner’e uyuşturucu temin ettiği tespit edilen ikisi kadın üç kişi aleyhindeki soruşturma devam ediyor
 Devrim DEMİR

Narkotik ekiplerinin Girne’de yaptığı operasyonda tutukladığı Ü.B., M.A. ve C.T. aleyhindeki soruşturma devam ediyor. Polis yaptığı operasyon sonucu M.A.’nın evinde, 3 adet tam bir adet yarım MDMA türü hap, yarım gram MDMA tozu, 3 gram hintkeneviri olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan tütünle karışık sarma sigara ve yine üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan uyuşturucu öğütücüsü ele geçirmişti.

Zanlılar söz konusu uyuşturucu maddeleri Ekim ve Aralık ayında olmak üzere iki kez Metehan Sınır Kapısından KKTC’ye ithal ettiklerini itiraf ederek, işledikleri suçu kabul ettiler.

Aleyhlerinde alınan 2’şer günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek, 3’er gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

uyusturucu-c-t.jpg
Uyuşturucu sattıkları kişiler ihbar etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis  çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede zanlılar Ü.B., M.A, ve C.T.’nin gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Ali Gürkut, 16 Aralık tarihinde 8 gram hintkeneviri ile tutuklanan Ali Yaman ve Hasan Taner’den yapılan sorgulama sonucu soruşturmayı derinleştirdiklerini söyledi.

Yaman ve Taner’in söz konusu uyuşturucu alışverişini itiraf ettiklerini belirten Gürkut, uyuşturucu madde hintkeneviriyi 14 gram olarak zanlı Ü.B. ve C.T.’den 12 Aralık tarihinde bin 50 TL’ye satın aldıklarını kaydetti.
İki ayda 800 Euro değerinde uyuşturucu ithal ettiler

Gürkut, zanlılar  Ü.B., M.A., ve C.T.’nin verdiği gönüllü ifadede Aralık ayında Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve 300 Euro karşılığında 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi Metehan Sınır Kapısı’ndan ülkeye ithal ettiklerini itiraf ettiklerini söyledi.

Polis, zanlıların ifadesinde 28 gram uyuşturucunun bir kısmını M.A.’nın aldığını, bir kısmını üç zanlının içtiğini ve 14 gramını ise sattıklarını açıkladı.

Soruşturma memuru,  yine üç zanlının 2 Ekim tarihinde Güney Kıbrıs’a geçerek 500 Euro karşılığında 28 gram hintkeneviri, 6 adet MDMA türü uyuşturucu hap ve 6 gram MDMA tozunu Metehan Sınır Kapısı’ndan ithal ettiklerini kaydetti.
Suçlarını itiraf ettiler

Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlıların ekim ayında ithal edilen 28 gram Hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi üç zanlının kendi aralarında bölüşüp içtiklerini ifade etti.

Gürkut, ayrıca zanlı M.A.’nın evinde yapılan aramada 3 gram hintkeneviri olduğuna inanılan madde, içinde uyuşturucu olduğuna inanılan tütünle karışık sarma sigara, uyuşturucu öğütücüsü, üç adet tam, bir adet yarım MDMA uyuşturucu olduğuna inanılan hap, yarım gram MDMA tozu olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini belirtti.

M.A.’nın evinde bulunan MDMA uyuşturucu olduğuna inanılan hapların ise Ekim ayında Güney Kıbrıs’tan ithal edilen haplar olduğunu söyleyen Gürkut, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini söyledi.
Soruşturma devam ediyor

Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlılar Ü.B., M.A., ve C.T.’nin kan ve idrar örneği verdiklerini, tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddelerin analize gönderildiğini sonuçların beklendiğine dikkati çekerek zanlıların 3’er gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.