1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 810 KİLO KAÇAK ET İMHA EDİLDİ
810 KİLO KAÇAK ET İMHA EDİLDİ

810 KİLO KAÇAK ET İMHA EDİLDİ

810 kilo kaçak et imha edildi

A+A-

Haspolat’ta düzenlenen operasyonda, 810 kilo kaçak etle yakalanan İsmail Paça, teminatla serbest bırakılırken, Serhat Keyfiala ile İbrahim Kırmızıgil ile ilgili soruşturma devam ediyor

Emine UYSAL

Haspolat’ta düzenlenen operasyonda 810 kilo kaçak etle yakalanan İsmail Paça, 100 bin TL’lik kefalet senedi ile yargılanıncaya değin serbest bırakıldı ve Gümrük Dairesi’nin kestiği 40 bin TL’lik para cezasını hemen ödedi. Ele geçirilen 810 kilo kaçak et ise imha edildi.

Serhat Keyfiala ile halen aranan İbrahim Kırmızıgil hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

Bir üniversitenin kampusundaki yurdun park yerinde bulunan aracında tespit edilen 43 yaşındaki İsmail Paça, etleri 39 yaşındaki Serhat Keyfiala’ya verirken, suçüstü yakalanmıştı.

İsmail Paça, 810 kilo sığır etini, Akıncılar’da askeri yasak bölgede Yanni isimli bir Rum’dan aldığını ve İbrahim Kırmızıgil’e getirdiğini itiraf etmişti.

Bu itiraf üzerine İbrahim Kırmızıgil, aranan şahıs ilan edilmişti.

“Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etme” suçlamalarıyla tutuklanan İsmail Paça, dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Mehmet Kanteper’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Kanteper, 14 Kasım’da saat 18.00’de Haspolat’ta bir üniversitenin kampusunda bulunan yurdun park yerinde, MY 380 plakalı araçta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden kaçak olarak ithal edilmiş, 810 kilogram etin ele geçirildiğini anımsattı.

Kanteper, zanlı İsmail Paça’nın verdiği gönüllü ifadesinde konu etleri, Yanni isimli bir şahıstan Akıncılar’da Derin Yırtık diye bilinen birinci derece askeri yasak bölgede aldığını itiraf ettiğini de mahkemeye aktardı.

Zanlıyla ilgili tahkikatın tamamlandığını belirten Kanteper, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı İsmail Paça’nın yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi ve iki kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.