1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 METRE HAVADA UÇTU!
9 METRE HAVADA UÇTU!

9 METRE HAVADA UÇTU!

Mahkeme salonunda gözyaşları....

A+A-

Sanığın otomobili 9 metre havada uçtu

İddia makamı, 4 öğretim üyesinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili tanıklarını Ağır Ceza Mahkemesi’nde dinletmeye başladı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) öğretim görevlileri Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz isimli öğretim üyelerinin trafik kazasında ölümlerine sebebiyet vermekle suçlanan Çiğdem Altınfincan’la ilgili dava dün başladı.

Sanık Altınfincan, geçtiğimiz hafta 10 davadan itham edilmiş ve 6 davayı kabul etmemişti.
İddia makamı, Altınfincan’ın kabul etmediği davanın ispatı için, dün tanık çağırmaya başladı. Dünkü tanıklar arasında en dikkat çekici olanı, kaza günü yolun ölçekli çizimini yapan trafik polisi Ali Kırhan oldu. Polis memuru Kırhan, Altınfincan’ın kullandığı otomobilin, orta refüje vurduktan sonra yaklaşık 9 metre havada uçarak Ayşe Hadımcı Candemir'in kullandığı otomobilin üzerine düştüğünü, daha sonra 10 metre daha sürüklenip, diğer otomobile çarparak durduğunu söyledi.

İddia makamı 5 tanık dinletti

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Süleyman Dolmacı hazır bulundu. İddia makamı davanın ispatı için dün iki kameraman ve 3 polis memurunu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Mahkeme salonunda gözyaşları

İddia makamının davayla ilgili ilk tanığı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda görev yapan kameraman Kemal Yürekli oldu. Yürekli’nin kaza sırasında çektiği video görüntülerinin gösterildiği esnada, mahkeme salonunda davayı izleyen aile yakınları ve sanık gözyaşlarını tutamadı.

Yürekli, mesaiden sonra, Güzelyurt’taki evine doğru giderken, Türkeli Kavşağı’nı geçer geçmez kazayı gördüğünü ve kısa bir süre önce olduğunu anladığını belirtti.

Hemen otomobilinden çıkarak yardıma koştuğunu anlatan Yürekli, olay yerinde sadece bir iki kişi olduğunu belirtti. Yürekli, daha sonra çalıştığı kurum için, kamerasıyla çekim yaptığını söyledi. İddia makamı bu görüntüleri mahkemeye emare olarak sundu. Daha sonra ise Kemal Yürekli’nin çektiği görüntüler Ağır Ceza Heyeti’nin izlemesi için gösterildi. Kaza görüntülerinin gösterildiği sırada, mahkeme salonunda bulunan aile yakınlarının ve sanığın gözyaşlarını tutamadığı gözlemlendi.

İddia makamının ikinci tanığı da yine Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda görev yapan kameraman Tarkan Kavaz oldu. Tarkan Kavaz’ın da kaza günü, olay yerinden çektiği görüntüler, iddia makamı tarafından emare olarak sunuldu.

Fotoğraf albümleri emare sunuldu

İddia makamının dünkü diğer iki tanığı ise kazanın olduğu gün ve bir sonra gün olay yerini ve daha sonra yapılan otopsileri fotoğraflayan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme’de görevli polis memurları oldu.

İlk olarak polis memuru Çağıl Kaya tanık kürsüsüne çıktı.

Kaya, kazanın olduğu 20 Ocak 2014 tarihinde görevde olduğu bir sırada kendisine telefon geldiğini ve Lefkoşa Güzelyurt Anayolu’nda ölümlü trafik kazası olduğunu, olay yerinin fotoğraflanması için çağrıldığını kaydetti. Olay yerine giderek tüm fotoğrafları çektiğini söylemesinin ardından, iddia makamı konu foto albümünü emare olarak mahkemeye sundu. Kaya daha sonra, kazada hayatını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın otopsi fotoğraflarını da çektiğini belirtmesi üzerine, iddia makamı bu foto albümünü de mahkemeye emare olarak ibraz etti.

Polis memuru Çağıl Kaya’nın ardından, Olay Yeri İnceleme’de görevli polis memuru Halil Uyguroğlu şahadet verdi. Uyguroğlu, olayın ertesi günü, kazaya konu olan 3 otomobilin ve kaza yerinin gündüz fotoğraflarını çektiğini söyledi. Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, Uyguroğlu’nun çektiği foto albümünü de mahkemeye emare olarak sundu.

Kazanın ölçekli planı emare yapıldı

İddia makamının dünkü son tanığı, kazanın gerçekleştiği gün, olay yerinde kaza alanının ölçekli planını çıkaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli uzman polis memuru Ali Kırhan oldu. İddia makamı 1/200 ölçekli planı mahkemeye emare olarak ibraz etti.
Polis memuru Kırhan, sanığın kullandığı LF 707 plakalı otomobilin, 30 metre sürüklendikten sonra, orta refüje girdiğini, orada 7 metre kaydıktan sonra, çarpmanın etkisiyle yükselip, 9 metre havada kaldıktan sonra önce Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir’in yönetimindeki JU 802 plakalı arabanın tavanını uçurup; ardından da 10 metre daha sürüklenip yine aynı istikametteki Naci Kanatlı’nın kullandığı FZ 284 plakalı aracın sol üst yan kısmına çarparak durduğunu söyledi.

Polis memuru Kırhan, şahadetinin ardından savunma avukatı Süleyman Dolmacı’nın sorularını yanıtladı.

Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, bu tanığının ardından yeni tanıklarını hazır edebilmek için tehir talebinde bulundu. Mahkeme de iddia makamının bu talebini uygun bularak davayı 29 Ocak Perşembe gününe tehir etti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum