1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 9 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ
9 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ

9 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ

2004 yılında Yiğitlerburcu bölgesinden birinci derece askeri yasak bölge ihlali yaparak güney’e kaçan....

A+A-

Abbas ELMAS

2004 yılında Yiğitler burcu bölgesinden birinci derece askeri yasak bölge ihlali yaparak güney’e kaçan Vahıp Kıhadır Dehkhargham, dokuz yıl sonra Beyarmudu bölgesinden KKTC’ye giriş yapmak isterken polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındı. Zanlı olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan Dehkhargham, yargılanıncaya kadar 1 ay süreyle cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğünde görevli polis memuru Aytan Özoğlu, zanlının 2004 yılı Haziran ayı içinde Yiğitlerburcu bölgesinden birinci derece askeri bölgeyi ihlal ederek Güney’e kaçtığını kaydetti.

Zanlının 28 Ekim tarihinde Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaparken tespit edilerek gözaltına alındığını kaydeden polis, zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını belirterek, hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şarlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa kaza mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, savcılığın da taleplerini dikkate alarak, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile 1 ayı geçmeyecek bir süre ile merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.