1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ABD’NİN LARNAKA ESKİ HAVAALANI’NDA KARARGÂH İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
ABD’NİN LARNAKA ESKİ HAVAALANI’NDA KARARGÂH İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

ABD’NİN LARNAKA ESKİ HAVAALANI’NDA KARARGÂH İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

ABD’nin Rum Yönetimi’nden, Suriye’deki Amerikan vatandaşlarının tahliyesi maksadıyla yüzlerce Amerikan askerlerinin Larnaka eski Havaalanı’nda karargâh kurması talebinde bulunduğu haber verildi.

A+A-

AMERİKALILAR RUM YETKİLİLER EŞLİĞİNDE ESKİ HAVAALANI, LARNAKA LİMANI VE LARNAKA ACEMİ EĞİTİM KAMPINI DENETLEDİ

ABD’nin Rum Yönetimi’nden, Suriye’deki Amerikan vatandaşlarının tahliyesi maksadıyla yüzlerce Amerikan askerlerinin Larnaka eski Havaalanı’nda karargâh kurması talebinde bulunduğu haber verildi.

Rum elektronik medyasından ANT1’in “Flaş: ABD’nin Kıbrıs’a Asker Tahliye Birlikleriyle İlgili Talep” başlıklı haberine göre, ABD’den yetkili birimler ve uzmanlardan oluşan bir heyet bugün ilgili alanları (Larnaka eski havaalanı) denetledi.

Rum Yönetimi’nin ısrarla, Kıbrıs’ın ne saldırı mevzisi ne de hedef olacağını söylediğine işaret edilen haberde, ABD’nin Rum Yönetimi’ne resmen ilettiği talebe göre, ABD Savunma Bakanlığı Güney Kıbrıs’ın Suriye ve/veya diğer Orta Doğu ülkelerinden Birleşik Devletler vatandaşları için çıkış kapısı olmasını istiyor.

Amerikalıların planlamaları, önümüzdeki günlerde, tamamı tahliye birlikleri üyesi olan binden (1000) fazla Amerikalının, Suriye’ye saldırıların başlamasın öncesinde ve/veya sonrasında Amerikan vatandaşlarının güvenle Ada’ya taşınmasını sağlamak maksadıyla Güney Kıbrıs’a gitmesini öngörüyor.

Amerikalı askerlerin Larnaka eski Havaalanı alanlarına ulaşması ve görevlerini, özellikle Lübnan istikametinde helikopterler kullanarak yerine getirmesinin öngörüldüğüne işaret edilen haberde dün sabah Rum Dışişleri Bakanlığı ve Sivil Savunma yetkililerinden oluşan bir heyetin Amerikalılarla birlikte eski havaalanını, tahliye birliklerinin ulaşacağı öngörülen yerleri denetlediği kaydedildi.

Denetlenen yerlerin Rum Havayolları Şirketi’ne ait uçakların korunması için kullanılan kapalı alan ile yeni Kontrol Kulesi arkasındaki polise ait kapalı alan olduğuna işaret edildi.

Dün sabah Larnaka Limanı’nda ve öğleden sonra da Suriye’yi terk edecek üçüncü ülke vatandaşlarının misafir edileceği Larnaka Acemi Eğitim Kampı’nda denetleme yapıldığı, Amerikalıların her iki denetlemede de hazır bulunduğu belirtilirken ABD’nin Güney Kıbrıs’a ilettiği talepte; eski havaalanının dışına çıkmaları öngörülmediğinden Güney Kıbrıs’ta rutin güvenlik veya gümrük kontrolünden geçmeyecek olan Amerikan askerlerinin, tamamen tahliye maksadıyla –başka hiçbir operasyon maksadıyla değil- helikopterle Lübnan’a uçacaklar ve Amerikan vatandaşlarıyla Kıbrıs’a geri dönecekleri ifade edildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.