1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AB'ye entegrasyon konuşuldu
AB'ye entegrasyon konuşuldu

AB'ye entegrasyon konuşuldu

AB'ye entegrasyon konuşuldu

A+A-

İsmail VOLKAN

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin (KTİAK) geçtiğimiz akşam düzenlediği bir konferansta, sivil toplum örgütlerinin (STÖ), Kıbrıs Türk iş dünyasının AB’ye entegrasyonunda önemli bir rol üstlendiği belirtildi.

“Kıbrıs Müzakerelerinde Son Durum ve Olası Çözüm Sonrası Kıbrıs Türk İş dünyasının AB'ye Entegrasyonu” başlıklı konferansın konuşmacıları İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Yeni Avrupalılar İşdünyası Konfederasyonu (UNITEE) Başkanı Dr. Adem Kumcu idi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu’ndaki etkinliğe ülkemizden birçok işadamı ve girişimci katılırken, KKTC ekonomisinin geliştirilmesi ve müzakere sürecinde gelinen son durum değerlendirildi.

KTİAK Başkanı İlker Züğürt ve Genel Sekreter Nebi Akın öncülüğünde gerçekleşen konferansta konuşan Mehmet Ali Talat, Türkçenin resmi dil olarak kabul edilmesinin Kıbrıslı Türklerin AB’ye entegrasyonu kolaylaştıracağını söyledi.

Talat, görüşmelerin Annan planı dönemindeki gibi aceleye getirilmesine gerek olmadığını kaydederek, müzakerelerin toplumların siyasi eşitliğine dayalı bir yapı altında oluşturulması gerektiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.