1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AÇIK PAZAR’DA BEREKETLİ GÜN
AÇIK PAZAR’DA BEREKETLİ GÜN

AÇIK PAZAR’DA BEREKETLİ GÜN

Hem aybaşı olması hem de Kış meyvelerinin ve sebzelerinin tezgahtaki yerini alması ...

A+A-

 

Hem aybaşı olması hem de Kış meyvelerinin ve sebzelerinin tezgahtaki yerini alması satışlara yansıdı  

Başkent Lefkoşa’daki Otobüs Terminali içerisinde hafta sonları kurulan açık Pazar dün en yoğun günlerinden birisini yaşadı.

Hem aybaşı olması hem de Kış meyvelerinin ve sebzelerinin tezgahtaki yerini alması satışlara yansıdı. Esnaf ve halkın büyük çoğunluğu Lefkoşa’daki pazarın daha çağdaş bir görünüm kazanması durumunda ilginin daha da artacağını söyledi.

Vatandaşlar, ekonomik krizden etkilenen dar gelirli insanlar için uygun fiyatlarla sebze meyve satılan açık pazarın bir alternatif olduğunu kaydetti.

Esnaf ve vatandaş ne dedi…

Selim Tekiner: Satışlardan memnunuz kış meyvesine ilgi yoğun. Doktor yerine kış meyveleri tercih ediliyor. Böylesi dağa iyi daha sağlıklı, yerli halk olmasa bitmiş durumdayız. Öğrencilerin pek bir katkısı yok nerede ucuzluk varsa oradan alıyorlar. İyi mal biraz pahalıdır. İnsanlar uyguna kaçıyor ama yerli haktan ilgi var.

Avni İşleyen: Satışlarımız iyi fena değil. Kışlık meyveye ilgi oldukça çok. Öğrencilerin de ilgisi var öğrenciler olmasa sadece Pazar değil her yönde boşluk olur. Fiyatlar marketlere göre oldukça uygun pazarda.

Hasan Yalyalı: Aybaşı olmasına rağmen satışlar orta derecede. Kış meyvelerine ilgi var ama bugün biraz zayıf özelikle öğleden sonra.  Pazar’a yerli halk kadar öğrenciler de gelmektedir. Öğrencilerin faydası Pazara oldukça çok var bunlara rağmen yine de boş kuruluk var.

Mehmet Bakar: İnsanlar marketlere yöneliyorlar. Bir çeşme olmasını istiyoruz. Gerek bizim için gerek vatandaşlar için suya ihtiyaç var su sıkıntımız var. İlgi var ama her tezgahta fiyatlar farklı akşamüstü ilgi daha yoğun oluyor.

Leyla aslan: Satışlardan memnunuz. Özelikle kış meyvesi olarak nar ve mandalinaya büyük ilgi var. Öğrenciler de geliyor ama halkın katkısı daha çok. Pazar yerinde alışveriş sürekli oluyor fakat her zaman bugün olduğu kadar iyi olmuyor.

Zehra Erengül: Fiyatlar oldukça pahalı. Maaşlarımız az ama fiyatlar pahalı Pazar’ın olması iyi. Sebze ve meyveler marketlere göre daha uygun. Marketlere göre çeşit çok ama halkta geçim zorluğu var Euro ya da Dolar yerine fiyatlara Türk Lirası üzerinden ayarlamalar yapılmalıdır.

Saliha Demir: Kış mevsiminden dolayı domates salatalık oldukça pahalı. Bütçesi olamayanlar zor duruma düşüyor. Ülkemizde çarşıyı tercih edenlerin çoğu askeri ücretin altında maaş alıyorlar ve vatandaşlarımızı bu zor duruma sokuyor.

Kader Kasap: Satışlar zayıf, kış aylarında ilgi gören meyveler kestane, mandalina, portakal. Pazar yerinde sabahtan öğlene kadar yoğunluk var.

   Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.