1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AÇIKLAMALARINI “ŞOV” DİYE NİTELEDİ
AÇIKLAMALARINI “ŞOV” DİYE NİTELEDİ

AÇIKLAMALARINI “ŞOV” DİYE NİTELEDİ

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Başsavcılığın siyasi partilerin mali denetim süreciyle ilgili açıklamalarını “şov” olarak niteledi ve kamuoyunu

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Başsavcılığın siyasi partilerin mali denetim süreciyle ilgili açıklamalarını “şov” olarak niteledi ve kamuoyunun yanıltıldığını iddia etti.

YKP’den yapılan açıklamada, Başsavcılığın 27 Şubat tarihinde, mali denetim için Anayasa Mahkemesi’nin talep ettiği belgeleri tam olarak ulaştırmadıkları iddiasıyla aralarında YKP’nin de olduğu siyasi partiler aleyhine yasal işlem başlatıldığını duyurduğu anımsatıldı.

Açıklamada, YKP’ye iki haftadan fazla zaman geçmesine rağmen soruşturma açıldığına dair herhangi bir resmi bilgi ulaşmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Her şeyden önce Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, yaptığı açıklamada önyargılı yaklaşmış, soruşturma bitmeden bizleri suçlu ilan edercesine açıklama yapmıştır” denildi.

Açıklamada, YKP’nin en son 12 Mayıs 2008 tarihinde Yüksek Mahkeme Genel Sekreteri Ruhsan Borak’a hitaben bir yazı ile tüm talep edilen belgeleri hem basılı hem de CD ortamında Yüksek Mahkemeye ulaştırdığı ancak herhangi bir yanıt alınmadığı ifade edildi.

Mali denetimin kimin tarafından yapılacağının açıklanmadığı iddia edilirken, “Ayrıca soruşturmanın kimin tarafından yapılacağı da kamuoyuna açıklanmamıştır. Başsavcılık mali denetimi kendisi mi yapacaktır? Başsavcılık veya Yüksek Mahkeme bünyesinde mali denetim yapacak personel var mıdır? Eğer yoksa resmi görevi bulunmayan bilirkişi görevlendirildi mi? Eğer bunlar yapılmamışsa, aslında niyet denetlemek değil, kamuoyunda yükselen tepkilere karşı göz boyamak için soruşturma yapılıyor havası verilmesidir ki bu da kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, devlet yardımı kullanan partiler ile kullanmayanların, meclis içi ve dışı gibi ayrımlar yapılmadan en geniş liste ile tartışma başlatılmasının dikkat çekici olduğu savunuldu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.