1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACİL MÜDAHALE ŞART
ACİL MÜDAHALE ŞART

ACİL MÜDAHALE ŞART

Acil müdahale şart

A+A-

Gemikonağı köyünde otobüs durağı yanındaki dev okaliptüs ağaçları uzun süredir budanmadığı için tehlike saçıyor. Bölge halkı yetkilileri uyardı

Gürsel KARAGÖZLÜ

Lefke Belediyesi’ne bağlı Gemikonağı köyünde otobüs durağı yanındaki dev okaliptüs ağaçları tehlike saçıyor.

Gemikonağı’nda Ecevit Caddesi üzerinde otobüs durağı yanında ve çevresinde bulunan dev okaliptüs ağaçları bakımsızlıktan yol içine sarktı. Çevrede yaşanan ve okula gitmek için durağı kullanan öğrenciler, okaliptüs ağaçlarının her an kopabilecek duruma geldiğini ifade etti.
Fotalı: Birinin başına düşmeden önlem alınsın

Denizli-Gemikonağı Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Türkay Fotalı yaptığı açıklamada, Gemikonağı Ecevit Caddesi’ni her gün onlarca aracın kullandığını ifade ederek yetkililerden bu ağacın bakımını yapmasını talep etti.

Otobüs durağında özellikle Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencileri ve halkın durakta otobüs beklediklerini kaydeden Fotalı, her an bu ağaç dallarının düşme tehlikesi olduğunu ve istenmeyen bir durum yaratabileceğini belirtti.

Fotalı şöyle devam etti: “Ben de ağaçların kesilmesine karşıyım ama bu bölgedeki ağaçların dalları çok yükseklere çıktı. Çoğu dalları da yola doğru meyillendi. Zaman zaman bu ağaçlardan dallar koparak araçlar üzerine düşmekte, zaman zaman da ağaçlar altından geçmekte olan elektrik tellerine çarparak kopmalarına sebep olmakta ve bölge elektriksiz kalmaktadır. Dernek olarak sözlü olarak Orman Dairesi’ne ve Elektrik Kurumu’na ağaçların yarattığı tehlikeyi anlattık ama bir sonuç alamadık. Bizim istediğimiz ağaçları kökten kesmek değil, insanlara ve araçlara tehlike arz eden dalların budanmasıdır. Bu budama yapılmazsa ve herhangi olumsuz bir durm olur bunun bedelini kim ödeyecektir.”
Bağdaş: Tehlike arz ediyor

Okaliptüs ağaçlarının bulunduğu bölgede kahvehane işletmecisi olan Ali Bağdaş ise açıklamasında, yıllardır bölgede kahvehane işlettiğini özellikle otobüs durağı yanında ve çevresinde bulunan okaliptüs ağaçlarının otobüs durağında otobüs bekleyen üniversite öğrencilerine ve diğer yolcular ile yoldan geçen yaya ve araçlara ağaç dallarının yola doğru yattığından tehlike arz ettiğini söyledi.

Zaman zaman bu ağaçlardan dalların koptuğunu, araçlar ve elektrik tellerinin üzerine düştüğünü söyleyen Bağdaş, “biz ille de ağaçların kökten kesilmesini talep etmiyoruz. Tehlike arz eden ve yola doğru meyillenen ağaç dallarının kesilerek tehlikenin önlenmesini istiyoruz” dedi.

Bağdaş, defalarca Lefke Belediyesi’ne, Orman Dairesi’ne ve Elektrik Kurumu’na durumu aktardıklarını ve bir sonuç elde edemediklerini söyledi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.