1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACILI ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!
ACILI ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!

ACILI ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!

“Kimse arkalarında birileri var diye güvenmesin” “Adalet bir gün herkese lazım olur”

A+A-

 

Kaza sonrası yaşananlara tepki gösteren aile, mahkeme sürecini takip ederek adaletin tecelli etmesini bekleyeceklerini söyledi.

Fatih Dudu’yu son yolculuğuna uğurlayan ailesi, dün Mağusa Maraş Bölgesi Çaldıran sokaktaki evlerinde Fatih için mevlit okuttu. Askerin, evlerinin önüne kurduğu taziye çadırında taziyeleri kabul eden aile, gelenlere de yemek ikramında bulundu. Kıbrıs’a ilk gelen ailelerden oldukları için oldukça fazla yakınları ve akrabaları olan Dudu ailesinin evleri taziyeye gelenlerle doldu taştı.

“Adaletin tecelli etmesini istiyoruz”

Mağusa’nın Maraş bölgesinde kalan ve sebzecilik işi ile uğraşan baba Mehmet Dudu, kazanın ardından yaşananların hayal kırıklığı yarattığını belirterek, mahkeme sürecinde de aynı düşüncenin hakim olmamasını diledi. Ölümlü bir kaza sonrası hiç tutuklu kalmayan Neşe Başkan’ın Yüksek Mahkeme Mukayyiti olmasının mahkemenin seyrini değiştirmemesi gerektiğini söyleyen baba Mehmet Dudu, “mahkeme sürecini aile olarak takip edeceğiz, tek isteğimiz adaletin tecelli etmesi” şeklinde konuştu.

Kardeşi Muhammet Dudu: “Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı”  

Selçuk Üniversitesi İlahiyat bölümünde okuyan ve ailenin ortanca çocuğu olan Muhammet Dudu, kardeşinin ölüm haberini alır almaz soluğu Kıbrıs’ta aldı. Oldukça üzgün olan Muhammet Dudu, kardeşinin ani ölümü üzerine yaşadığı üzüntünün yanında, kaza sonrası cereyan eden olaylardan da endişe duyduğunu söyledi. Muhammet Dudu şöyle dedi; “Şu anda acımız taze, bugün de (dün) Fatih için mevlit okuttuk. Ancak tek isteğimiz bu kazada ihmali olan veya dikkatsiz davranan sürücünün mahkemeden gereken cezayı alması. Sonuçta bir insan öldü, bizim canımız Fatih’i kaybettik. Bir insanın ölümü bu kadar ucuz olmamalı…”

“Tutukluluk verilmemesi acımızı artırdı”

 Kardeşine çarparak ölümüne neden olan kişinin olay sonrası tutuklu dahi kalmamasının acılarını artırdığını belirten Muhammed Dudu, “aynı olay mahkeme sürecinde de yaşanırsa, aile olarak bu duruma sessiz kalmayacağız” diyerek tepki gösterdi. Bu kişinin Yüksek Mahkeme Başmukayyiti olmasının, ayrıcalık yapılacağı anlamına gelmemesi gerektiğini söyleyen Muhammed Dudu, “herkes yargı önünde eşittir, eğer bir adaletsizlik yaşanırsa buna karşı dava açacağız” dedi.

Dayısı Adem Dölek: “Adalet, elini vicdanına koymalı…”

Kaza sonrası cenaze için yaşadığı Erzincan’dan gelen Fatih Dudu’nun dayısı Adem Dölek de, kaza hakkında hiçbir şey bilmediğini ancak burada bir hata, kusur olduğunu, yüce adaletin elini vicdanına koyarak gereken cezayı vermesini arzu ettiğini ifade etti.

“Adalet bir gün herkese lazım olur”

Aileyi çok yakından tanıyan ve üç dönemdir Maraş Bölgesinde muhtarlık yapan Arif Mustafa Cüce, kaza sonrası yaşadığı duyguları şöyle anlattı; “Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın, kaza her insanın başına gelebilir. Trafik suçu en masum suç olarak gözükür ama bu suçu işlerken de dikkat faktörünü göz ardı ederseniz, bunu masumane olarak gösteremezsiniz. Adalet ise herkese göre ayrı değil herkese eşit olmalıdır zira bu adalet dediğimiz, olmadığı zaman vicdanları yaralayan şey herkese gereklidir. Devlet başkanı bile olsanız bir gün size de adalet lazım olur. Benim isteğim sürücülerin ve yayaların daha dikkatli davranarak bu acıların bir daha yaşanmaması temennisidir. Önce hayatını kaybeden evladımız için rahmet dileyerek iki tarafa da sabır diliyorum. Adaletin de hak ettiği ölçüde tecelli edeceğine inanıyorum.”

Söz yargının…

Taziye evine gelen ve kendisi de aynı bölgede oturan Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demirsöz, kendisinin de ilk gelen göçmenlerden olduğunu kazada hayatını kaybeden Fatih Dudu’nun da akrabası olduğunu söyledi. Kaza sonrası söylenebilecek bir şey olmadığını, çok üzgün olduklarını ve Allah’ın takdiri olduğunu ifade eden İdris Demirsöz, “artık bundan sonra söz yargının” dedi. Mahkeme sürecinin takipçisi olacaklarını belirten Demirsöz, bundan sonra yaşanacakları kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

“Kimse arkalarında birileri var diye güvenmesin”

Kıbrıs’a gelen ilk göçmenlerden olan ve Dudu ailesi ile birlikte geldiklerini söyleyen Fatih Dudu’nun dayısı Bayram Ali Dölek, yeğeni Fatih Dudu’ya çarpan ve ölümüne sebep olan Neşe Başkan için oldukça tepkili ve sert konuştu. “Kimse arkasında birileri var diye güvenmesin. Eğer bir suç varsa ki, bir insan hayatını kaybetti, adalet vicdanları rahatlatmak için gereken cezayı vermeli” diyen dayı Bayram Ali Dölek, “biz cezamızı çektik ve ömür boyu da sürecek bir ceza oldu… Karşı taraf da cezasını çekmeli, yoksa vicdanlar rahatlamaz” şeklinde konuştu.

Bu nasıl bir adalet?

“İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” diye tepki gösteren Mehmet Ali Dudu da, “bir insana çarparak öldürüyor ve şimdiye kadar hiç karşılaşmadığımız bir biçimde, iki kefalet senedi imzalanıp tutukluluk dahi verilmeden zanlı salıveriliyor, biz canımızı mezara koyuyoruz ona çarpan kişi ise ertesi gün evine gidiyor. Bu nasıl bir adalet” diye isyan etti. Mehmet Ali Dudu, ayrıca, “bu yalancı dünyada belki kılıfına uydururlar ama öbür tarafta bunun hesabını verirler. Adalet er geç tecelli edecek. Çarpan kişinin vicdanı rahat mı” diye sordu.

Mekanı cennet olsun

Ölümlü kaza sonrası Türkiye’den gelen Fatih Dudu’nun halası, Huriye Dudu “yavrumun cenazesine bile yetişemedim” dedi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Huriye Dudu, “Bu kazayı yapan kadın bizim çınarımızı yıktı. Bu kadın hak ettiği cezayı alırsa bizim vicdanlarımız rahatlar” diye konuştu.

Acılı anne gözyaşlarına boğuldu

Oğlunu kaybetmenin perişanlığını yaşayan anne Havva Dudu ayakta kalmakta zorlanırken, oğlu Fatih’in resmine sarılıp hıçkırıklara boğuldu ve “biz adalet istiyoruz” diyebildi.

 Fatih Dudu’nun anne ve babası, 1975 yılında Mersin’in Silifke ilçesinden göçmen olarak adaya ilk gelenlerden. Eşi Havva Dudu ile Kıbrıs’a gelen baba Mehmet Dudu’nun o yıllarda hiç çocukları yoktu. Kıbrıs’a yerleştikten sonra bir çocukları doğmasına rağmen hayatını kaybetti. 20 yıllık evliliklerinde çocuk sahibi olamayan Dudu ailesi, babanın kardeşinin çocuğu Mustafa’yı evlatlık edindi. Mustafa’yı kendi çocukları sevip yetiştiren Dudu Ailesi’nin, yıllar sonra Muhammed isminde, bir çocuğu ardından da Fatih dünyaya geldi. Mustafa’yı geçen sene evlendiren aile, Fatih’in askerden gelmesini bekliyordu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.