1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACILI DEDE O OLAYI ANLATTI!
ACILI DEDE O OLAYI ANLATTI!

ACILI DEDE O OLAYI ANLATTI!

KKTC'yi şok eden olayın ardından...

A+A-

Şizofreni hastası amcası Deniz Özarı tarafından oturdukları apartmanın 3’üncü katından aşağıya atılarak 3 gündür hastanede yaşam mücadelesi veren Miya’nın dedesi Mehmet Özarı yaşananları anlattı

MİYA UYANDI VE ANLATTI: Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi gören Miya uyanır uyanmaz yaşadıklarını dedesine anlattı. “Her şey bir anda oldu” diyen dede Mehmet Özarı, Miya’nın salonda ödev yaparken, amcasının bir anda üzerine yürüyerek onu alıp balkondan aşağı attığını söyledi.

MİYA’YI ÇİTLER KURTARDI: Olay anında kendisinin evde olmadığını ancak, komşuların yaşananlara şahit olduğunu kaydeden Mehmet Özarı, “Atma diye bağırdılar ama onları duymadı bile” dedi. Özarı, torununun şans eseri çitlerin üzerine düştüğü için hayata tutunabildiğini ifade etti
“OĞLUM HASTA…”: Oğlunun 2008 yılından beri şizofreni hastası olduğunu ifade eden Mehmet Özarı, “Bu sürede hep ayakta tedavi gördü. Biz yatırılarak tedavi edilmesini istedik. Doktorları ya kendi isteği ya da polis zoruyla bunun olabileceğini söyledi. Polis suç islemedikçe bir şey yapamam dedi. İşte sonuç” dedi.

Hayati tehlikeyi atlattı

AMELİYAT OLDU: Olay sonrasında yoğun bakımda uyutulan Miya, önceki gün uyandı. Dün tamamen kendine gelen Miya, ayaklarındaki kırıklar nedeniyle ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçti, hayati tehlike ortadan kalktı. Miya’nın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor

Devrim DEMİR

Girne’de 10 Aralık tarihinde amcası tarafından 12 metre yükseklikten aşağıya atılan 11 yaşındaki Miya Özarı’nın gözü yaşlı dedesi Mehmet Özarı yaşanılanları Havadis’e anlattı. Yaşadıkları olayın şokunu henüz atlatamayan aile, basında ve internet sitelerinde çıkan asılsız haberler yüzünden son derece rahatsız. Nöroloji Servisinde bir süre uyutulduktan sonra önceki gün uyandırılan küçük kız henüz yoğun bakımdan çıkarılmadı ancak hayati tehlikeyi atlattı. Amca Deniz Özarı ise polis nezaretinde Barış ve Ruh Hastanesinde tutuklu.    

Mehmet Özarı: 5 senedir böyle bir durumla karşılaşmadık

Torununun ölümden döndüğünü, oğlunun ise “öldürmeye teşebbüs” suçlaması ile tutuklandığını söyleyen Mehmet Özarı, “Deniz yaşadığı psikolojik rahatsızlık yüzünden yaptığının farkında değil” diyerek şöyle konuştu: “Miya’nın anne ve babası anlaşamadıkları için ayrıldı. Miya ve yaşları 9 ve 8 olan 2 erkek çocuğunu annelerinin yaşadığı rahatsızlık nedeniyle imza ile 5 yıl önce alarak KKTC’ye geldik. Çocukların bakımını eşim ve ben üstlendik aynı evde 5 yıldır böyle bir sorunla karşılaşmadık. Amcaları çocukları tehlikeye sokacak bir harekette dahi bulunmadı. Birlikte oynadılar, oğlum üniversitede öğretim görevlisi çocukların dersleri ile her zaman yakından ilgilendi. Yaşanılanlardan dolayı hepimiz şoktayız.”

“Hastaneye yatırılması için çok talepte bulunduk”

Mehmet Özarı, oğlu Deniz’in rahatsızlığının Üniversiteye giderken aşırı stresle baş gösterdiğini ve psikolog yardımıyla hap tedavisine başlatıldığını anlattı. İngiliz Dil Edebiyat bölüm mezunu olan ve 2 ayrı üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapan oğlunun askerlik görevi için görevini bıraktığını söyleyen baba şöyle devam etti: “Deniz askerlik için üniversitedeki görevine ara verdi. Ancak kullandığı haplar nedeniyle askere almadılar ve işinden de oldu.  Bir süre idare etti. Part-time ders verdi ama stres yüzünden bir süre kendini eve kapattı. 2008 yılından bu yana Barış ve Ruh Hastanesi’nde tedavisi ayakta yapılıyor. Biz aile olarak defalarca yatırılması konusunda başvuru yaptık ancak doktorlar hastanın ya kendi isteği ile ya da polis getirirse yatırılabileceğini söyledi. Polise de gittim, bize yardımcı olması için ancak herhangi bir suç, darp işlemediği sürece kontrol altına almanın mümkün olmadığını söylediler. İşte suç işledi ve ne yaptığını bilmeye birini şu an tutuklayıp Barış ve Ruh Hastanesi’ne yatırdılar.”

Miya uyandı, olanları anlattı

Torunu Miya’nın yanından bir an olsun ayrılmayan dede Mehmet Özarı, önceki akşam torununun kendine gelmesi ile yaşadığı olayı anlattığını söyledi. Özarı, eşinin diğer torunlarını okuldan almak için evden çıktığını, Miya’nın ise olay günü eve okuldan erken döndüğünü anlattı. Mehmet Özarı, Miya’nın verdiği bilgiye dayanarak, yaşananları, şu şekilde ifade etti: “Miya dün akşam (önceki akşam) uyandı. Yanına gittim, yaşadığı olayı anlattı. Öğlen okuldan eve gelip ödevlerini yapmaya başladığını ve bir anda amcasının bağırarak üstüne doğru gittiğini ‘Sen ne yaptığının farkında mısın?’ diyerek kolundan ve bacağından tutarak balkondan aşağıya doğru attı.”

Bahçe çitlerinin üstüne düştü

Miya’nın dedesi oğlu Deniz’in yeğenini oturdukları apartmanın 3. katından apartmanın bahçesine attığını söyledi. Olaya tanıklık eden komşuların olduğunu söyleyen dede, çocuğu atmaması için “Atma” diye çığlık attıklarını ve ambulansın hemen olay yerine gelerek müdahale ettiğini anlattı.

Polis Deniz’i çarşıda yakaladı

Kardeşinin kızını geçirmiş olduğu sinir krizinin ardından 12 metre yükseklikten atan 33 yaşındaki Deniz Özarı evden çıkarak kayboldu. Saatlerce polis tarafından aranan Deniz Özarı, Girne’de kalabalık arasında tespit edilerek tutuklandı.

“Oğlum hasta tedavi olması şart”

Anne ve baba olarak oğullarına sahip çıktığını dile getiren Mehmet Özarı devlete ve ilgili kurumlara seslenerek şizofren hastalığı olanlar için tedavi merkezi kurulmasının aciliyetine dikkat çekti. Oğullarının bakımını üstlendiklerini ancak hasta olduğu için tedavi olması gerektiğini söyleyen baba şunları söyledi: “Deniz uyutulup uyandırılıyor. Olanların tam farkında değil, uyanınca ağladı ve yine uyutularak sakinleştirildi. Şimdi hastane bakımını üstlendi ve polis kontrolünde tutulmakta. Oğlumun cezai ehliyeti yok, serbest kaldığı takdirde devlerin eliyle kurul yardımıyla yurt dışına gönderilerek tedavi edilmesi şart. KKTC’de şizofren hastalığı ile ilgili bir kurum şart. Bu hastalıkla ilgili halk bilinçlendirilmelidir.”

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.