1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADAYLIK İHTİMALİM DAHİ RAHATSIZ ETTİ
ADAYLIK İHTİMALİM DAHİ RAHATSIZ ETTİ

ADAYLIK İHTİMALİM DAHİ RAHATSIZ ETTİ

Özersay'ın Cumhurbaşkanlığına adaylık ihtimali kimleri rahatsız etti ?

A+A-

 

Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı’na adaylığının ihtimal dahilinde olduğunu açıklayarak diğer adayların da hızla sahneye çıkmasını ve Kıbrıs Türk siyasi tarihinde Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının ilk kez bu kadar erken alınmasına neden olan Doç. Dr. Kudret Özersay, ‘’Bu konudaki kararını günü gelince açıklayacağını’’söyledi.

Özersay, önceliğinin bir yandan şu anda yürüttüğü müzakereler diğer yandansa ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılara karşı mücadele eden Toparlanıyoruz Hareketi bağlamında üstlendiği yükümlükler olduğuna dikkat çekerek, ‘’ben belirli bir makamın hayalini kuruyor değilim.

‘’ADAYLIK İHTİMALİM DAHİ DEĞİŞİM İSTEMEYENLERİ RAHATSIZ ETTİ’’

Adaylık ihtimalinin dahi değişim istemeyen ve mevcut düzenin devamından yana olan siyasilerde rahatsızlık yarattığına dikkat çeken ÖZersay, ‘’Ben Müzakerecilik görevinin verdiği sorumluluğun bilinciyle hareket ediyorum.

Olası Cumhurbaşkanlığı adaylığım konusunda çok konuşmuyorsam sebebi budur. Bu duruşumu sürdüreceğim. Belirli bir dönemde esen rüzgara göre önce parti adayı, ardından inanmamızı bekleyenler ile bu Halkın geleceğine sadece kendi siyasi partisinin perspektifinden bakanların artık insanımıza verecek bir şeyleri kalmadı. Günü geldiğinde kararı tabii ki Kıbrıs Türk Halkı verecek. Ben Halkın tercihini değişimden ve gerçek anlamda bir yenilenmeden yana kullanacağına inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.