1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞILA TOPRAĞI KAZARAK GİRDİLER
AĞILA TOPRAĞI KAZARAK GİRDİLER

AĞILA TOPRAĞI KAZARAK GİRDİLER

Başıboş köpeklerin bu seferki hedefi Ziyametli İbrahim Bulduk’un koyunları oldu

A+A-

Son haftalarda Karpaz bölgesi hayvancılarının korkulu rüyası haline gelen başıboş köpeklerin bu seferki hedefi Ziyametli İbrahim Bulduk’un koyunları oldu. Toprağı kazarak ağıla giren başıboş köpekler, Bulduk’un iki koyununu telef etti, dördünü ise yaraladı.
   İbrahim Bulduk, önceki akşam saat 21.00 sıralarında Üç Kuyular mevkiindeki mandırasından ayrıldığını ve dün sabah saat 05.00 sıralarında geldiğinde korkunç manzarayla karşılaştığını anlattı. Hemen Ziyamet Veteriner Dairesi veterinerini arayarak yardım istediğini belirten Bulduk, hayvanların tedavisi sürerken saat 11.00 sıralarında, biri kurt biri de av köpeği olmak üzere iki başıboş köpeğin komşusunun koyunlarına saldırdığını söyledi.
   Köpekleri kovalayarak koyunları kurtardığını ifade eden Bulduk, “Köpek vurmak yasak, polis, veteriner, belediye başıboş köpekleri vuramıyor. Peki bizim zararımızı kim karşılayacak. Lefkoşa Karpaz’a sahip çıkmıyor. Meclis’ten yasa geçirsinler, belediye, polis veya veterinere yetki versinler bu başıboş köpekler vurulsun. Köpeğine sahip çıkmayanlar cezalandırılsın” diyerek tepkisini dile getirdi.
   Başıboş köpeklerin sadece Ziyamet köyünde son iki hafta içerisinde 3 ağıla saldırdığını belirten İbrahim Bulduk ve köy muhtarı Mehmet Özbolar, ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini belirterek yetkililerin başıboş köpekler konusunda artık ciddi önlem almasını istedi.
   Başıboş köpeklerin gün geçtikçe daha çok zarar vermeye başladığını belirten Mehmet Özbolar, vatandaşın artık endişe içinde mandıralarında nöbet tutar hale geldiğini ve çaresiz olduklarını söyledi. Başıboş köpeklerin hayvancıların korkulu rüyası haline geldiğini vurgulayan Özbolar, “Yeter artık, bu soruna biran önce bir çare bulunsun. Vatandaş çaresiz, mağdur durumda. Bir yıl pisliğin içinde uğraşıyor ve başıboş köpekler bir gecede bütün emeklerini yok ediyor” diye konuştu.

kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.