1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞLAMASAYDI, TECAVÜZE DEVAM EDECEKTİ
AĞLAMASAYDI, TECAVÜZE DEVAM EDECEKTİ

AĞLAMASAYDI, TECAVÜZE DEVAM EDECEKTİ

Kan donduran itiraf..

A+A-

Toplumda infiale neden olan 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edilmesi olayında yargılanan 15 yaşındaki sanık 14 yıl hapse mahkûm edilirken, kararda aktarılan detaylar kan dondurdu
Suna ERDEN

Lefkoşa'da 24 Haziran 2016 tarihinde Kızılbaş bölgesinde 5 yaşındaki kız çocuğuna askeri bölge içerisinde tecavüz eden sanık İbrahim Elisopalı hakkındaki karar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi bünyesinde kurulan Çocuk Mahkemesinde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar tarafından açıklandı. Sanığın karar duruşmasında polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar aleyhine getirilen suçları kabul eden sanığı suçlu bulup mahkûm ettikten sonra sanık lehine ve aleyhine olan olgulara değindi.

YASAL SINIR 15 YIL

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, İ.E.’nin 10 davadan yargılandığını ve işlediği suçların 15 yıla kadar hapisliği olduğunu söyledi. Kıdemli Yargıç sanığın öncelikle 16 yaşından küçük 14 yaşından büyük bir kişi olmasından ötürü genç kişi olarak değerlendirilmesi gerektiğini bu nedenle sanığın hapislik cezası verilebilecek konumda bulunduğuna değindi. Kıdemli Yargıç Reynar, yasada açıkça 18 -14 yaşından büyük 16 yaşından küçük genç bir kişinin işlediği cinsel tecavüz suçuna takdir edilecek cezanın 15 yıla kadar hapislik cezası ile sınırlandırıldığını, bu nedenle sanığa takdir edilecek cezanın bu yasa altında değerlendirileceğini belirtti.

SANIK AİLEDEN ŞİDDET GÖRDÜ, BAŞKASINA DA ŞİDDET UYGULADI

Reynar, sanığın ekonomik olarak güçsüz bir ailede büyümesini, aile içi şiddete maruz kalmasını, babası tarafından şiddete maruz kalmasından ötürü birkaç kez evden kaçmasını ve kendisine yapılan şiddeti içselleştirip normal görmesinden ötürü başkalarına da aynı duygularla şiddet gösterdiğini ve ailelerin çocukların suça itilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, bu olguların sanık lehine hafifletici sebep olarak değerlendirse de sanığın işlemiş olduğu suçtan en büyük zararı 5 yaşındaki küçük bir kız çocuğunun çektiğini dile getirdi. Yargıç, 5 yaşındaki kızın aradan geçen zaman diliminde birçok cerrahi operasyon ve psikolojik tedavi gördüğünü, halen daha sağlığına kavuşamadığını belki de ömür boyu bu acılar ile yaşamasının önüne geçilemeyeceğine değindi.

KÜÇÜK KIZ GEÇMİŞİ UNUTAMIYOR

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, sanığın 5 yaşındaki çocuğa karşı işlemiş olduğu suçların vahim sonuçlar ortaya çıkardığını, müştekinin halen psikolojik tedavi gördüğünü, geçmişi tekrarlayarak yaşadığını, saldırıyı anlattığını ve uyku bozukluğu yaşadığını, yaşadığı tecavüz yüzünden ameliyat olmak zorunda kaldığını söyleyerek, bu durumu ceza takdir ederken ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiğini belirtti.

AĞLAMASAYDI TECAVÜZE DEVAM EDECEKTİ

Kıdemli yargıç, sanığın ifadesinde “ağlamasaydı tecavüze devam edeceğini” belirtmesi, kızı olay yerinde kanlar içinde bıraktıktan sonra annesinin kendisine verdiği siparişleri marketten alarak soğukkanlı bir şekilde eve döndüğünü, daha sonra camide verilen iftar yemeğine de katıldığını ifadesinde aktarmasını işlemiş olduğu suçtan pişman olmadığını gözler önüne serdiğini belirtti.

HEP SOĞUKKANLIYDI

Kıdemli Yargıç Reynar, sanığın olayın yaşandığı ilk günden itibaren mahkemede sonuçlanıncaya kadar soğukkanlı olmasını da ceza takdir ederken dikkate alındığını belirterek sanık lehine değerlendirilecek hafifleştirici unsurları sınırlandırdığını söyledi. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar tüm aktarılan olgular ışığında sanığın lehine ve aleyhine olan unsurları değerlendirdikten sonra sanığı mahkûm olduğu 10 davadan 14 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduğunu açıkladı.

Star Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.