1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AHMET AYBAK CİNAYETİNDE SON GELİŞMELER
AHMET AYBAK CİNAYETİNDE SON GELİŞMELER

AHMET AYBAK CİNAYETİNDE SON GELİŞMELER

Aybak cinayetinde son gelişmeler

A+A-

Gazimağusa’da Ahmet Aybak’ı öldürme suçu ile ilgili  olarak 42 günden bu yana tutuklu bulunan İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın tutukluluk süreleri dün yine uzatıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlıların 27 Aralık’ta Gazimağusa’da meydana gelen taammüden adam öldürme suçu ile ilgili tutuklu bulunduklarını söyledi. Zanlılar aleyhinde soruşturma maksatlı en son 7 mart 2014 tarihinde 7 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Dalkıran, bu süre içerisinde 8 kişinin yazılı ifadesine başvurduklarını söyledi.

Sonuçlar bekleniyor

Zanlıların evinde yapılan aramalarda bulunan,  içerisinde ilaç kalıntısı olan ve Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderilen  şişeler ile bazı poşetlerin analiz sonuçlarının henüz gelmediğini anlatan Dalkıran, zanlılardan alınan el yazı örnekleri ile evlerinde bulunan bazı yazılı tutanaklar ile ilgili karşılaştırma raporlarının da henüz gelmediğini aktardı. Ayrıca bazı güvenlik kamera görüntüleri analizlerinin de ses ve görüntü inceleme uzmanları tarafından incelendiğini bildiren Dalkıran, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan da henüz bekledikleri raporun kendilerine ulaşmadığını mahkemeye aktardı.

Bilgisine başvurulacak şahıslar var

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve bilgisine başvuracak sahıslar olduğunu söyleyen Dalkıran soruşturmanın selameti açısından zanlıların 7’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı 1 İbrahim Maraşlı’nın avukatı tutukluluk süresine itiraz etmezken, Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı soruşturmanın bittiğini iddia ederek, zanlıların sadece Adli Tıp kurumundan gelecek rapor için uzun süre hücrede tutulamayacağını öne sürdü ve tutukluluk süresine itiraz etti.

Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatlarının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı,  zanlıların 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.