1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AHMET ELBASAN ANILDI
AHMET ELBASAN ANILDI

AHMET ELBASAN ANILDI

Trafik kazasında hayatını kaybeden dönemin Demokrat Parti İskele Milletvekili Ahmet Elbasan, 12’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla kabri başında anıldı.

A+A-

Trafik kazasında hayatını kaybeden dönemin Demokrat Parti İskele Milletvekili Ahmet Elbasan, 12’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla kabri başında anıldı.

İskele Kabristanlığı’nda düzenlenen törene milletvekilleri Zorlu Töre ve Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, Ahmet Elbasan’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Ahmet Elbasan’ın kızı Habibe Elbasan Eğilli yaptığı konuşmada, babaları ile her zaman gurur duyduklarını belirtti ve yokluğuna alışmanın zor olduğunu ifade etti.

Demokrat Parti Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de, gençlik yıllarında tanıştığı Elbasan’ın milliyetçi duruşu olan ve manevi değerlere önem veren birisi olduğunu söyledi.

Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da, Elbasan’ın milletvekili olarak ülke ve İskele  için çok büyük hizmetler yapacağı bir dönemde yaşamını yitirdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Elbasan’ın her yıldönümünde artan bir kalabalıkla anıldığına işaret ederek, bölge insanının Elbasan’ı hoşgörüsüyle andığını ifade etti.
İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun da, halk çocuğu, çok iyi dost ve aile babası olan Ahmet Elbasan’ın  halkın içinden gelen, dünya görüşü vatan ve milliyetçilik üzerine kurulu bir kişi olduğunu belirtti.

Orun, Elbasan’ın, İskele’nin ilçeleşmesi sürecinde büyük hizmetleri olduğunu vurguladı.

Anma töreni,  din görevlisi tarafından dua okunmasıyla tamamlandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.