1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİHM KARARI... BORA: “BU KARARIN HİÇBİR DEĞERİ YOK"
AİHM KARARI... BORA: “BU KARARIN HİÇBİR DEĞERİ YOK"

AİHM KARARI... BORA: “BU KARARIN HİÇBİR DEĞERİ YOK"

Yılmaz Bora, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye’nin Kıbrıs konusunda 90 Milyon Euro tazminat ödemesiyle ilgili kararını eleştirdi.

A+A-

BORA: “BU KARARIN HİÇBİR DEĞERİ YOK. TÜRKİYE 1974’TE GARANTÖR ÜLKE OLARAK MEŞRU MÜDAHALE HAKKINI KULLANDI”

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’nin Kıbrıs konusunda 90 Milyon Euro tazminat ödemesiyle ilgili kararını eleştirdi.

Bora, mahkemenin yalnızca Rumların ve Yunanlıların tezlerini dinleyerek sonunca ulaştığını savunarak, “Bu kararın hiçbir değeri yoktur” dedi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Bora, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı 1955’ten 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı’na kadar Rumların ve Yunanlıların insanlık dışı uygulamalarına maruz kaldı. AİHM kararını bu gerçekleri göz ardı ederek, tek taraflı aldı” ifadesine yer verdi.

“Anavatanımız Türkiye’nin böylesine haksız ve hukuk dışı bir karara boyun eğmesi mümkün değil” diyen Bora, adadaki toplumlararası çatışmalara değinerek “Türkiye 1974’te garantör ülke olarak meşru müdahale hakkını kullandı. Eğer Türkiye uluslararası antlaşmaların kendine tanıdığı bu hakkı kullanmasaydı Atlılar, Muratağa, Sandallar ve Taşkent katliamlarıyla Kıbrıs Türk halkının akıbetinin nereye varacağı belli değil miydi” diye sordu.

Bu şartlarda müzakerelere devam etmenin hiçbir nedeni kalmadığını savunan Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk halkının bu haksızlığa boyun eğmeyeceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.